Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 25 de novembre del 2010

COMPROMÍS DEMANA LA IMPLICACIÓ DE LA SOCIETAT PATERNERA EN LA LLUITA PER LA IGUALTAT

A Paterna hi ha 80 ordres judicials d’allunyament i continuen les denúncies per agressions


Compromís per Paterna destaca que “encara que no ha acabat l’any, es pot constatar una disminució de les intervencions de la policia local de Paterna en casos de violència de gènere, comparades amb les 57 de l’any 2009. Però així i tot, durant 2010, la policia local ha intervingut en 38 ocasions per avís de maltractament. I respecte a les ordres judicials d’allunyament, actualment hi ha 80 en vigència. Unes dades, sense dubte, que fan que des de Compromís considerem que estem encara lluny de l'objectiu VIOLÈNCIA ZERO contra les dones”.

Per a la regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, “el camí cap a la igualtat no està sent un camí fàcil. Encara hi ha homes que pensen que les dones estan per a obeir i callar però, per sort, cada vegada més dones i homes critiquen estes actituds i s'impliquen més en la igualtat de gènere: en el treball, en les relacions familiars, en l'educació dels fills, per això tenim el convenciment que finalment guanyarem la partida al sexisme”.

Segons unes dades a les quals ha tingut accés la coalició, “el perfil de dona denunciant s’ajusta a una mitjana d’edat que oscil·la al voltant dels 36 anys, poc més o menys la mateixa que la dels agressors”. Pel que fa a l’estrat social de les denunciants, des de Compromís per Paterna afegeixen que “no hi ha un en concret perquè trobem que són diversos, des de dones amb estudis de Primària fins a llicenciades universitàries”.

Loles Ripoll assenyala que “hi ha una dada que crida molt l’atenció, i és que hi ha moltes xiques joves entre les denunciants, la qual cosa vol dir que, al contrari del que es puga suposar, encara queda molt de masclisme entre homes joves, el que fa pensar que des del sistema educatiu no s’han fet els esforços suficients per educar en la igualtat de gènere”.
La portaveu municipal de Compromís per Paterna destaca que “un aspecte és l’ensenyament mixt, instaurat des de fa molts anys en les escoles, i altre és la coeducació, un concepte que fa referència a educar en igualtat per a superar els estereotips de gènere i recriminar qualsevol actitud de discriminació cap a les dones, encara que siguen manifestacions de micromasclisme, un enfocament que no està generalitzat".

Loles Ripoll subratlla que “si es vol erradicar la violència de gènere, cal començar des de casa, i després des de l’escola”. En este sentit, la regidora Ripoll demana al regidor d’Educació, Ignacio Gabarda, “que l’ajuntament mantinga i amplie el programa Ulisses, un programa pioner que va aprovar el Ple de l’Ajuntament i que ha començat en els col·legis Villar Palasí i Ausiàs March, i que té com a objectiu potenciar l’educació en igualtat i la resolució pacífica dels conflictes”.

Per tot això en Compromís per Paterna cridem a reflexió col·lectiva i demanem a tota la societat, tant a les dones com als homes, TOLERÀNCIA ZERO cap a la violència i també cap a actituds de menyspreu a les dones. Només amb la implicació d'homes i dones i amb la crítica a actituds masclistes de tot tipus podrem avançar cap a una societat igualitària sense agressions masclistes”, conclou Ripoll.

Compromís per Paterna recorda que HUI dijous a les 19.00 hores el consistori ha organitzat una concentració i una marxa contra la violència de gènere, que finalitzarà amb la lectura d’un manifest davant la porta principal de l’ajuntament del municipi (a les 19.30 hores).

Retall: LEVANTE EMV (27 novembre)