Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 24 de novembre del 2010

JUAN LÓPEZ DE URALDE VISITA EL PAÍS VALENCIÀ EN EL MARC DE LA CONSTITUCIÓ DE LA PLATAFORMA POLÍTICA VERDA EQUO

El coordinador del Projecte Equo, Juan López de Uralde, estarà present dijous 25 a València i divendres 26 a Alacant en el marc de la constitució  d’una plataforma política verda a l’Estat espanyol
 
 
En una visita organitzada per Iniciativa del Poble Valencià l’ex president de Greenpeace i coordinador del Projecte Equo participarà en diversos actes. El primer d’ells serà una roda de premsa dijous 25 a les 11.15 hores a València amb la diputada d’Iniciativa i portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, en la qual es presentarà per primera vegada el Projecte Equo als mitjans valencians.

L’agenda de Juan López de Uralde continuarà a les 12.30 hores amb un acte a la Facultat de Dret de la Universitat de València amb alumnes i professors per a tractar sobre el conflicte Ecològic i el repte de la constitució d’una plataforma política verda.

A continuació Uralde assistirà a un esmorzar amb representants de l’ecologisme del País Valencià. Ja a les 19.30 hores tindrà lloc la presentació del llibre del coordinador del Projecte Equo titulat “El planeta de los estúpidos”. Esta presentació tindrà lloc en l’Edifici La Nau de la Universitat de València.

Divendres 26 Uralde es desplaçarà fins Alacant on també tindrà encontres amb els mitjans de comunicació i amb el món universitari alacantí.

La biografia de Juan López de Uralde està molt vinculada amb el moviment de defensa de la naturalesa, amb el que va participar en nombroses campanyes tant a l'Estat espanyol com a nivell internacional des de molt jove. Al maig del 2001 va ser anomenat responsable de Greenpeace Espanya. Va entrar en l'organització ecologista en 1987 com a voluntari del «Rainbow Warrior» i des de llavors ha treballat tant en Greenpeace Espanya com en Greenpeace Internacional.

Al juliol del 2010 decidix abandonar la direcció de Greenpeace i emprendre altres camins sempre en defensa del medi ambient. En l'actualitat dedica els seus esforços a la constitució d'una plataforma política verda a l’Estat espanyol, el Projecte Equo.

EQUO és defineix com un moviment "format per persones que compartim una trajectòria comuna de treball a favor de la sostenibilitat ambiental i l'equitat social, que naix amb la voluntat de dinamitzar un ampli moviment sociopolític que promoga solucions viables als grans desafiaments del nostre temps i oferisca un cau de participació política a les persones que no es resignen a contemplar passivament la situació que patim”.

“En especial, EQUO vol oferir-se com un espai d'acció política per a les generacions emergents de jóvens inquiets davant de la crisi social i ambiental que assota la humanitat, disposats a comprometre's generosament per a trobar individual i col•lectivament solucions d'actualitat als desafiaments del nostre temps. EQUO vol connectar també amb les ciutadanes i ciutadans que aspiren a viure d'una manera distinta, que no siga tan dependent del consumisme i l'acumulació de propietats i deutes, sinó que repose en un consum més responsable i en una millor qualitat d'ocupació i de vida".