Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 17 de novembre del 2010

M. OLTRA: "LA FALTA DE TRANSPARÈNCIA DEL GOVERN DEL PP ÉS LA RESPOSTA A PER QUÈ HI HA TANTA CORRUPCIÓ A LA NOSTRA COMUNITAT"

  Compromís recorda que registrà una Proposició de Llei per a crear una Oficina Antifrau per a augmentar el control en l’execució dels pressupostos i la transparència en la gestió pública que fou rebutjada pel Partit Popular


La diputada d’Iniciativa i portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha registrat en Les Corts un pregunta amb petició de contestació per escrit dirigida al Consell en relació a l’índex de transparència de les administracions públiques fet públic per l’ONG Transparency International que situa a la Generalitat Valenciana com al segon govern autonòmic menys transparent de l’estat espanyol.

Concretament Oltra pregunta, després de conéixer estes dades tan negatives, “en què es basa el President Camps per a afirmar que el seu govern és el més transparent d’Europa?”.
“El que vivim els diputats de l’oposició dia a dia patint els entrebancs per part del govern del Partit Popular a la nostra llavor de control de l’executiu ja desmentia clarament eixa delirant afirmació de Francisco Camps, així ho corroborà també el Tribunal Constitucional en sentenciar que s’estan vulnerant els drets dels diputats de l’oposició en negar-los l’accés a documentació”.
“Ara -ha afegit la parlamentària- este estudi realitzat per esta organització independent quantifica el grau de transparència de la Generalitat en relació a la resta d’autonomies en què ens situem en el penúltim lloc en la classificació global. Destaca per negatiu l’índex de transparència en ordenació del territori, urbanisme i obres públics on ens situem en l’últim lloc amb una desastrosa xifra del 38,5 sobre 100”.
“El fet que siguem la comunitat autònoma més colpejada per la corrupció té origen precisament en esta falta de transparència. La situació de precarietat democràtica i esta situació d’opacitat és l’antesala de la corrupció. La resposta a per què hi ha tanta corrupció a la Comunitat Valenciana és precisament la falta de transparència, la opacitat i la manera del govern Camps d’amagar la informació econòmica o la informació urbanística”.  
Segons ha assegurat Oltra “des del grup parlamentari Compromís registràrem en Les Corts una Proposició de Llei per a la creació d’una Oficina Antifrau, que va ser rebutjada pel PP, mitjançant la qual es produiria un control i seguiment exhaustiu de l’execució dels pressupostos, augmentant la transparència per a previndre i investigar possibles casos de corrupció en l’administració pública”.
Una mesura semblant ha sigut aprovada recentment pel Congrés i el Senat (Les Corts Generals), creant una Oficina Pressupostària amb una finalitat de control com la que nosaltres proposàvem, lamentablement al govern valencià no hi ha la mateixa voluntat d’augmentar la transparència i acabar amb la corrupció”, ha conclòs Oltra.