Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 9 de novembre del 2010

RIPOLL ACUSA LA SUMPA DE “JUGAR A LES CASETES” AMB ELS DINERS DE LA CIUTADANIA DE PATERNA

La coalició critica que aquesta societat municipal, dirigida amb la majoria del Partit Popular, decidisca desfer-se ara d’un solar per a vivendes que li va comprar en març a l’ajuntament


Compromís per Paterna considera que la Societat Municipal Urbanística de Paterna (Sumpa) “es dedica a jugar a les casetes i perdre el temps amb uns diners que són de tots, perquè ara la Sumpa s’ha adonat que començar a construir i vendre les vivendes d’una promoció que encara no és una realitat material, és una utopia en els temps que vivim, quan al mes de març la situació econòmica i financera era poc més o menys la mateixa que tenim al mes de novembre i Sumpa li va comprar a l’ajuntament un solar a Santa Gemma”.

La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, explica que “si ara l’ajuntament ha de recomprar-li a la Sumpa eixe solar, proposta que es va aprovar a l’últim consell d’aquesta societat amb els vots a favor de PP i PSPV-PSOE, haurà de pagar el preu més un 18% d’IVA. Què vol dir això? Que quan l’ajuntament el va vendre va cobrar un 16% d’IVA, i ara hauria de pagar el valor del solar que ronda el milió d’euros més eixe 18 per cent d’IVA. En què es pensa quan es fan estes transaccions? En la ciutadania no, segur que no”.

Si l’ajuntament decidira dur a terme la proposta votada al consell de la Sumpa, i fer aquesta recompra, “d’entrada ja està perdent diners amb la pujada de l’IVA i, si hem de treballar per evitar despeses i fins i tot retallar, pensem que anem en direcció contrària”.

A més a més, Ripoll afirma que la Sumpa “no hauria de participar en la filosofia expansionista de Lorenzo Agustí, no hem de continuar fent la ‘gran Paterna’  sinó la Paterna a la mida de les persones, i amb els pisos que hi ha ara en venda se supera, amb escreix, el creixement vegetatiu de la població actual. La Sumpa hauria de prioritzar altres actuacions orientades a rehabilitar edificis, millorar l'accessibilitat o qualsevol altra necessitat per a que la ciutadania de Paterna tinga les seues vivendes en condicions òptimes”.

La portaveu municipal de Compromís per Paterna afegeix que “si la situació era mala en març, era molt difícil que millorara tan ràpidament, raó per la qual això confirma dos coses: que el consistori paterner necessitava liquidessa i la Sumpa era la seua salvació venent-li este solar; i la segona, que ni Sumpa ni ajuntament funcionen amb els peus tocant a terra i el resultat és la falta de previsió i fer-ho tot amb preses i malament”.