Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 16 de desembre del 2010

COMPROMÍS DEMANA QUE EL SISTEMA DE CANONS D’AIGUA S’INSTAL·LE TAMBÉ EN TOT EL PERÍMETRE DEL BOSC QUE LIMITA AMB NUCLIS HABITATS

La coalició considera que este sistema s'ha de complementar amb un altre de detecció per infrarojos, que ha demostrat la seua efectivitat en la detecció ràpida d'incendis en zones forestals

La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, proposa a l'equip de govern de l’ajuntament que "el projecte d'instal·lació de canons d'aigua no siga només per a uns pocs carrers de la urbanització de la Canyada que estan pròxims al bosc sinó que abrace tota la zona habitada que limita amb el bosc".  

Actualment, el pla de prevenció d'incendis del Parc Natural del Túria preveu realitzar tallafocs de 25 metres de profunditat cap al bosc i eliminar, per tant, la vegetació sencera en tota la franja boscosa pròxima a les vivendes. Esta actuació suposaria acabar amb 15 hectàrees de bosc al llarg d’un perímetre de set quilòmetres. Amb els canons d'aigua, s'evitarà fer tallafocs en dos hectàrees, com a màxim, de les 15 que estan al costat de les vivendes i sobre les quals pesa l'espasa de Damocles de la tala. Per això, “demanem a l'alcalde l'elaboració d'un pla per a estendre estos canons a tota la zona perimetral”, afirma Ripoll.

A més, Compromís proposa instal·lar en tot el bosc, i a càrrec de la Conselleria de Medi Ambient, que és qui porta la gestió del parc natural, un sistema de detecció d’incendis per infrarojos, ja que “són molt eficaços en la detecció d’un foc durant la nit o en casos de mala visibilitat perquè els sensors que porten capten les diferències de temperatura entre els elements que estan al seu abast, de manera que es dóna l’alarma de forma molt ràpida”, explica Loles Ripoll.

Al respecte, la coalició considera que “és imprescindible que ambdós sistemes estiguen cobrint tant la zona perimetral -els canons- com la resta del bosc -infrarojos- de la Vallesa per a donar la protecció adequada a la vegetació i a les persones que hi viuen més a prop”. Amb la qual cosa, “pensem que la millor opció per a protegir la Vallesa i no fer tallafocs que acaben amb part de la vegetació és una combinació entre els infrarojos i els canons d’aigua”, afegeix Ripoll.

En este sentit, i segons la portaveu municipal de Compromís per Paterna, “la nostra formació política realitza esta proposta després d'haver consultat amb especialistes en prevenció d'incendis, que han explicat que els tallafocs no són una bona opció per a la prevenció, ja que el foc és capaç de traspassar-los, com s'ha demostrat en molts incendis, i en canvi es controla amb més eficàcia si és detecta amb antelació amb sistemes com els infrarojos per tal de controlar-lo a temps, i també si es tenen preparats uns canons amb potents raigs d'aigua per a apagar-lo, si fóra necessari”.

Així, “l’únic objectiu que tenim amb aquesta proposta adreçada a l’equip de govern del PP és que es mire per la seguretat de la població i la preservació de la massa forestal, ja que després de les diverses tales que s'han produït en els últims anys, la Vallesa necessita més que mai ser conservada en les millors condicions”, conclou Loles Ripoll.

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
PATERNA AHORA