Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 30 de desembre del 2010

MORERA PREGUNTA AL CONSELL PER QUÈ PERMET QUE MOLTES TDT’s IMCOMPLISQUEN LA LEGALITAT

El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha registrat una pregunta parlamentària perquè el Consell done explicacions per les llicències de TDT que emeten al territori valencià incomplint la legislació vigent


Segons Morera, “moltes d’eixes televisions no fan producció pròpia, es dediquen a posar continguts molt antics que han comprat com sèries, dibuixos animats o pel·lícules i quan fan producció pròpia és la que es fa a Madrid”. El parlamentari valencianista ha recordat que eixa forma d’actuar “és il·legal d’acord amb la llei perquè no poden estar emetent en cadena i han de fer programació local, producció pròpia, programes que parlen dels llocs on tenen la concessió i han de fer informatius. Com no, la llei parla d’un percentatge d’emissió en valencià i això ja és de jutjat de guàrdia, perquè amb les concessions de TDT que va regalar el PP en el seu dia, el valencià ha estat el gran perdedor de la partida”.

Per a Enric Morera, “no és comprensible que unes televisions que han rebut una llicència de la Generalitat Valenciana ho facen tot des de Madrid i es dediquen a fer propaganda ideològica les 24 hores del dia, sense parlar res de la realitat valenciana. El Consell demostra amb les TDT que no té vergonya perquè si açò passa en altra autonomia, ben segur que lleven llicències i tanquen televisions per il·legals. I tots sabem que el Consell ha actuat i molt contundentment contra televisions fins acabar amb les seues emissions però contra estes emissores, que incomplixen la llei dia a dia, el govern valencià calla, atorga, mira cap a altre costat i, a més a més, els posa publicitat”.

Segons el parlamentari valencianista, “el comportament de les emissores de TDT és un escàndol i demostra que són televisions afectes al règim, d’amics, i per això poden fer el que els vinga en gana, sense por a incomplir la llei perquè el Consell no els denuncia”.

Des de Compromís també han lamentat que moltes televisions que no obtingueren les llicències de TDT, “eren de la terra i si que ho estarien fent molt millor que les actuals emissores que ho fan tot des de Madrid i en clau madrilenya, amb la total permissivitat del Consell de Camps”.