Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 22 de desembre del 2010

PATERNA S'OPOSA PER UNANIMITAT DE TOTS ELS GRUPS A LA CAÇA EN EL BOSC DE LA VALLESA

El consistori demanarà a la Conselleria de Medi Ambient que aprove un decret per excloure la zona de la Vallesa d’ús públic de la 'zona comuna de caça' per a evitar perills per als vianants


Compromís per Paterna ha presentat al ple ordinari de desembre una moció que s’ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics i en la qual es demana la prohibició de la caça al bosc de la Vallesa. La portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, assenyala que “la caça ha d’estar prohibida per a evitar accidents fortuïts ja que, ni es pot controlar que tots els caçadors respecten les zones de seguretat, ni tampoc es pot garantir que totes les persones no s’endinsen per zones en les quals puguen rebre algun dispar”.

En este sentit, Loles Ripoll destaca que “tenim constància que els caçadors cacen a prop dels camins i pot succeir una desgràcia qualsevol dia, ja que hi ha l’antecedent de l’any passat quan els perdigons que va disparar un caçador van ferir una persona que anava passejant”.

La regidora de Compromís per Paterna subratlla que “l’activitat cinegètica és incompatible en molts aspectes amb els fins conservacionistes, científics i didàctics amb què es va crear el parc natural del Túria”. I afegeix que, “com ja ho hem dit en d’altres ocasions, estem parlant de la seguretat de les persones, dels paterners i paterneres que volen disfrutar d’un espai natural com el bosc de la Vallesa i que no ho poden fer per por de patir un accident”.


Ripoll afirma que “el nostre grup treballa per aconseguir que els paterners i paterneres puguen gaudir d’un espai natural que es troba al seu poble, i amb esta finalitat hem demanat en la moció, que ha estat consensuada per tots els grups polítics, que el consistori sol·licite a la Conselleria de Medi Ambient que elabore un decret pel qual quede exclosa la zona de la Vallesa d’ús públic de la ‘zona comuna de caça’ en què es troba classificada esta zona actualment”.

“A més a més, considerem necessari que la Regidoria de Sostenibilitat realitze les gestions que siguen necessàries amb els responsables de la Conselleria, incloent-hi reunions, visites al bosc, consultes amb els responsables del parc natural, etc., a fi que este decret puga ser redactat i aprovat avaluant els perills reals i, per tant, amb la màxima urgència”, conclou la portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll.

MOCIÓ:

Dolores Ripoll Bonifacio portaveu de Compromís per Paterna, Sonia Borruey Montolio portaveu del PSPV-PSOE i Sara Alvaro Blat portaveu del PP presenten al Ple de la Corporació per al seu debat i votació la següent moció

EXPOSICIÓ DE MOTIUS


Pels camins i sendes del bosc de la Vallesa passegen nombrosos veïns i veïnes de València, pobles pròxims i, especialment, de Paterna i de la Canyada, ja que és la zona natural d’esbarjo dels seus habitants, per estar molt pròxim a les seues vivendes. Els caps de setmana, el bosc s’ompli de visitants, i més ara que el parc fluvial del Túria servix també perquè moltes persones descobrisquen la Vallesa i s’aficionen a passejar per les seues pinades.

La caça és una activitat permesa a la Vallesa. Quan s’obri la veda, acudixen al bosc caçadors que compartixen espai amb les persones que hi passegen. L’any passat, els perdigons que va disparar un caçador van ferir una persona que anava passejant. Creiem que si la caça continua permesa a la Vallesa, és qüestió de temps que es puga produir un accident més greu.

Per això considerem inacceptable que es permeta caçar a la zona d’ús públic del bosc de la Vallesa. La caça ha d’estar prohibida per a evitar accidents fortuïts ja que, ni es pot controlar que tots els caçadors respecten les zones de seguretat, ni tampoc es pot garantir que totes les persones no s’endinsen per zones en les quals puguen rebre algun dispar.

A més, l’activitat cinegètica és incompatible en molts aspectes amb els fins conservacionistes, científics i didàctics amb què va ser declarat el parc natural del Túria.

Per tot això, Compromís per Paterna porposa l’adopció dels següents acords:

ACORDS

1. Sol·licitar a la Conselleria de Medi Ambient que elabore un decret pel qual quede exclosa la zona de la Vallesa d’ús públic de la "zona comú de caça" en què es troba classificada esta zona actualment.
2. Que la Regidoria de Sostenibilitat realitze les gestions que siguen necessàries amb els responsables de la Conselleria, incloent-hi reunions, visites al bosc, consultes amb els responsables del parc natural, etc., a fi que este decret puga ser redactat i aprovat avaluant els perills reals i, per tant, amb la màxima urgència.
3. Traslladar estos acords a la Coordinadora en defensa dels boscos del Turia,a les AAVV i a les Juntes del Barri.


Retalls:
1. LEVANTE (22 desembre)
2. LAS PROVINCIAS (22 desembre)

Publicacions digitals:
HORTANOTICIAS
PATERNA BIZ