Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 23 de desembre del 2010

RIPOLL FA DOS PREGUNTES CLAU A AGUSTÍ SOBRE EL CAS I ESTE ES NEGA A RESPONDRE

L’informe exhibit per l’alcalde com a justificació no té cap valor documental

 
La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, va realitzar, al plenari d’este mes de desembre, dos preguntes sobre la relació de l’alcalde amb empreses de la trama Gürtel. Unes preguntes que Lorenzo Agustí es va negar a respondre argumentant que es ratificava en tot el que havia dit al ple extraordinari sobre Gürtel del passat 13 de desembre.

Ripoll, en la seua primera pregunta, va demanar al cap de l’equip de govern que aclarira la discordància entre les xifres del cost de la contractació del Servici d’Informació i Atenció al Ciutadà (SIAC) que ell havia dit al Ple (343.000 euros a l’any, segons la valoració dels tècnics) i el que els membres de l’empresa Easy Concept, relacionada amb la trama de corrupció, plantegen documentalment, és a dir, “no passar de 998.500 euros a l’any”. Ripoll va assenyalar a Agustí que, “ja que argumentava l’elevat preu d’Easy Concept com a raó per a no contractar amb ells, és de capital importància que ens aclarisca esta disparitat de xifres”.

La segona pregunta de la portaveu municipal de Compromís per Paterna partia de l’exhibició que feu l’alcalde de l’informe-proposta de la cap del Departament de Contractació, sobre el qual figura la inscripció manuscrita, sense data ni firma: ‘PENDIENTE DE CRÉDITO, NO SEGUIR EL PROCEDIMIENTO, ORDEN DE ALCALDÍA’. Segons Ripoll, “és una expressió sense valor, ja que no porta data ni firma, i que, a més, no està escrita sobre la proposta d’Easy Concept per a una Oficina d’Atenció al Ciutadà sinó sobre la proposta municipal de creació d’un Servici d’Informació i Atenció al Ciutadà, el SIAC municipal”.

Loles Ripoll va adreçar-se a Agustí per a que aclarira el significat de mostrar eixe document per a dir que havia ordenat acabar el procediment i no contractar amb Easy Concept quan este paper no tenia res a vore amb dita empresa. La regidora de Compromís demanà saber “ el perquè, el quan i de quina manera va acabar les seues relacions i les seues reunions amb els representants d’Easy Concept, perquè no acceptem l’explicació a la qual vosté s’aferra, que era una proposta molt cara, i tampoc la forma en què vosté afirma que va donar per acabades les seues relacions amb aquesta empresa de la trama Gürtel”.

Des de Compromís per Paterna afirmen que “la no resposta de l’alcalde Lorenzo Agustí el deixa en una delicada situació, ja que no va justificar els arguments exculpatoris que ha vingut utilitzant per a minimitzar el dany polític de les seues relacions amb empreses de la trama Gürtel. Tota la seua estratègia havia sigut llevar importància al tema i quan, després d'analitzar l'expedient i els documents que ell va mostrar a la premsa, Compromís li va fer estes dos preguntes, ell va respondre ratificant-se en els arguments emprats al ple extraordinari”.

Amb esta actitud d’Agustí, Loles Ripoll ha manifestat la seua "profunda decepció, ja que la situació torna a la casella d'origen, amb un informe preocupant de la policia, que acredita una 'continuada relación para amañar el precio de un concurso público', i que a data de hui continuem sense saber en quin moment ni per quina causa es va trencar este procés negociador denunciat"