Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 13 de gener del 2011

COMPROMÍS DEMANA A LA FISCALIA QUE INVESTIGUE SI RITA BARBERÁ FINANÇÀ UN ACTE DE PRECAMPANYA AMB DINERS MUNICIPALS

El candidat de Compromís a l'Ajuntament de València, Joan Ribó, ha demanat la investigació


El candidat de Compromís a l'Ajuntament de València, Joan Ribó, ha demanat a la Fiscalia que investigue si l'alcaldessa de la ciutat, Rita Barberá, va finançar amb diners de l'associació municipal Centre d'Estratègies i Desenvolupament de València (CEyD) un acte de precampaña electoral mitjançant el pagament a una empresa, el Grup Laterne, per un treball no realitzat, amb el que podria haver comès un delicte electoral. En l'escrit també demana que s'investigue al secretari de CEyD, Arturo Virosque, encarregat de certificar els comptes, i aleshores administrador d'aquesta empresa, Vicente Saéz. 

Segons figura en la denúncia, el CEyD va encarregar al City Marketing Council, del Grup Laterne, durant els anys 2006 i 2007 un infobarómetro de la ciutat per valor de 300.000 euros que, no obstant això, no es va realitzar fins a 2009 per altra empresa a causa de la fallida d'aquesta. No obstant això, "pel que sembla si que es van fer pagaments a compte d'aquest treball", assenyala. 

Ribó assenyala que es pot concloure que aquests diners es van destinar a pagar l'acte preelectoral que va celebrar el PP en el pavelló de Cabanyal al febrer de 2007. Així, apunta en la denúncia que "el mateix Grup Laterne va organitzar a través de l'empresa Orange Market S.L., dirigida per Álvaro Perez, imputat per la seua pressumpta implicació en el cas de corrupció conegut com Gürtel, actes del PP i de Barberá en període preelectoral". "Tenint en compte el modus operandi de les empreses vinculades a la trama corrupta i la seua relació amb el PP és plausible concloure que es van pagar estos actes electorals amb els diners que CEyD va desemborsar pels treballs no realitzats del infobarómetro", apunta. 

Així, considera que aquests fets podrien constituir un delicte electoral i altres delictes contra l'administració pública com la malversació de cabals i la prevaricació. A més, demana a la Fiscalia que investigue si va poder haver-se comès altre delicte de falsedat documental a l'aprovar la certificació de comptes de l'associació dels exercicis 2006, 2007, 2008 i 2009 en l'assemblea de 26 de juliol de 2010 i que suposadament es basaven en assemblees no convocades. 

Ribó ha recordat, en declaracions als mitjans abans de presentar la denúncia en Fiscalia, que als pocs dies de constituir-se al juliol la candidatura de Compromís va avisar que "o es clarificaven les despeses d'aquesta fundació o acabaria en els tribunals". "Hem esperat pacientment a veure si es creava una comissió d'investigació o s'aportava la documentació, però ha passat temps sufriente i ha arribat el moment de dir quin aquestes coses no poden passar", ha justificat Ribó en la presentació de la denúncia, qui ha lamentat a més la "prepotència" del tinent alcalde de l'Ajuntament de València, Alfonso Grau, per arribar a dir: "no donem cap informació perquè no ens dóna la gana". 

Per la seua part, la portaveu adjunta de Compromís en els Corts, Mònica Oltra, ha explicat que el 'modus operandi' és "el mateix que en el cas Gürtel: jo et contracte amb diners públics per un treball que no realitzes, l'infobarómetro, a canvi que em faces la campanya electoral". Així, ha assenyalat que per a dissimular aquesta relació "la factura es presenta als dos dies d'haver signat el contracte" mentre que l'acte electoral es fa als pocs mesos.