Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 13 de gener del 2011

COMPROMÍS LI RECORDA A AGUSTÍ QUE PORTA DOS ANYS ESPERANT SABER QUI ÉS EL TITULAR DEL SÒL DE LA VILA ROMANA

La coalició ha anat al Registre de la Propietat, per indicació de l’alcalde, i està a l’espera del certificat encara que considera que “deuria d’haver una còpia d’aquest a l’expedient”

Compromís per Paterna, arran de la informació publicada sobre l’exigència del Síndic de Greuges a l’ajuntament del municipi per a aclarir la titularitat del sòl on està la vila romana, recorda a l’alcalde que “portem dos anys esperant a que es conega públicament esta dada i tant de temps sense cap resposta ens provoca el dubte sobre si planeja l’ombra de les irregularitats”.

Des de la coalició assenyalen que “nosaltres ja hem anat al Registre de la Propietat, tal i com ens va aconsellar l’alcalde, i ara estem a l’espera d’un certificat on aparega qui és el titular dels terrenys, però pensem que a l’expedient sobre el PAI d’esta àrea hauria d’haver una còpia del certificat”.

La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, afirma que “des de la nostra formació creguem que des del principi s’està ocultant informació, que ningú diu res aclaridor al respecte”. Ripoll explica que Compromís “va demanar una comissió d’investigació després de les primeres irregularitats que observàrem, sobre tot perquè si una finca és municipal no entenem que després aparega com a que no ho és i que no hi haja cap testimoni documental d’este canvi”.

A més a més, “hem preguntat per escrit en nombroses ocasions sobre el mateix aspecte, i als plens també hem fet la pregunta. La resposta per part de l’alcalde del Partit Popular sempre ha sigut tirar pel carrer d’enmig i no donar cap tipus d’informació”, afegeix Ripoll.

Així, la portaveu municipal de Compromís per Paterna, “després de la recomanació que fa el Síndic de Greuges a l’alcalde, a qui li diu que per a que no hi hagen dubtes sobre la titularitat duga a terme les accions oportunes, instem a Lorenzo Agustí que demane al registre una còpia del certificat on estiga clar a qui pertany el terreny”, i diu que “al proper ple demanarem explicacions a Lorenzo Agustí”.

La Vila Romana de Paterna (segles I i III d.C.) va ser descoberta a finals de gener de 2009, als terrenys on estava l’antiga fàbrica de galetes SIRO, una zona per a la construcció de vivendes a la partida dels Molins, ocupant una superfície de 5.000 metres quadrats. La troballa de la Vila Romana suposa un fet molt important per al municipi en quant a patrimoni i història. A l’excavació, els arqueòlegs trobaren termes, monedes, restes de ceràmica, una premsa d’oli i les restes de dos cossos de xiquet.

Retall: LEVANTE EMV (13 gener)

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
PATERNA AHORA