Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 5 de gener del 2011

COMPROMÍS EXIGEIX QUE L'ENTRADA A LES GRANS INFRAESTRUCTURES CULTURALS I D'OCI DE LA GENERALITAT SIGA GRATUÏTA PER ALS RESIDENTS EN LA COMUNITAT VALENCIANA

El Bioparc, l'Hemisfèric, el Museu de les Ciències Príncep Felip i l'Oceanogràfic d'entrada lliure 


La diputada d’Iniciativa i portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha presentat en Les Corts una Proposició No de Llei que insta el Consell a prendre les mesures adients per a què les entrades per poder accedir al Bioparc València, Hemisfèric, Museu de les Ciències Príncep Felipe i l’Oceanogràfic siguen gratuïtes per als residents a la Comunitat Valenciana.

Segons ha declarat Oltra "la gratuïtat de les entrades a este tipus d'infraestructures públiques per als residents ja és un fet a altres comunitats de l'Estat, Municipis i altres països de la Unió Europea".

"Hem de tindre en compte que les despeses realitzades per la Generalitat en els esdeveniments de masses que organitza té una repercussió negativa en la butxaca de tots els ciutadans. A més cal afegir que la repercussió d'estos esdeveniments és de dubtosa rendibilitat i el Consell es nega a facilitar reiteradament informació sobre els costos totals dels mateixos".

Els diners que la Generalitat gasta en aquests grans esdeveniments i infraestructures culturals o d'oci no repercuteixen en el preu que els ciutadans i ciutadanes valencians hem de pagar per a visitar o participar en aquests esdeveniments, excepte els ciutadans que, per la seua relació amb els gestors d'aquests esdeveniments o infraestructures disposen de vegades d'entrades gratuïtes, com ara càrrecs de representació, alts càrrecs i persones pròximes.

Per a Oltra "els beneficis indirectes que es pressuposen però que mai no es demostren, no serveixen per a pal·liar els alts costos de manteniment de les infraestructures culturals de la Generalitat i molt menys els ingressos de les entrades que paguen els ciutadans que serveixen per a sufragar una part mínima dels costos, atès que sobreviuen bàsicament de les subvencions públiques, per la qual cosa tindria una repercussió mínima en els comptes d'aquests esdeveniments i infraestructures que s'eliminara el pagament d'entrades als residents a la nostra Comunitat".

"I ara -ha afegit la portaveu adjunta de Compromís- el patronat de la Fundació Comunitat Valenciana Palau de les Arts Reina Sofia, que presideix Francisco Camps, anuncia que oferirà un 5% de descompte als viatgers que arriben amb l’AVE. Resulta curiós que no siga l’AVE qui, per promoure’s oferisca descomptes, sinó al contrari, que la Fundació es dedique a promoure l’AVE".

"A més, en la pràctica això suposa que una infraestructura subvencionada amb els impostos dels valencianes i valencianes, ens eixirà més car a nosaltres que a altres ciutadans de la resta de l’estat. Des de Compromís exigim que cessen ja estes pràctiques discriminatòries i en este sentit plantegem la necessitat de la gratuïtat d'estes entrades per als residents en la nostra Comunitat".

1 comentari:

Anònim ha dit...

Que yo haya visto, en Tenerife lo aplican en el Loroparque, el Teleférico al Teide, etc. No de manera gratuita, pero sí con un 50% de descuento. Con lo cual se evita que cuando recibamos visita los valencianos, o bien digamos que ya lo hemos visto y que pasen ellos, o directamente, lo vemos desde fuera.