Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 20 de gener del 2011

COMPROMÍS PER PATERNA PROPOSA OBRIR ELS COL·LEGIS A LA POBLACIÓ DELS BARRIS DESPRÉS DE L’HORARI ESCOLAR I ELS CAPS DE SETMANA

La coalició planteja que estos centres d’ensenyament siguen “vertebradors del teixit social”, fomentant l’activitat esportiva

Compromís per Paterna vol que l’ajuntament òbriga les instal·lacions esportives dels col·legis públics del seu terme municipal quan acabe l'horari lectiu, entre setmana, i també els caps de setmana, “com a centres de reunió de la població del barri on estiga cadascú d’estos centres, convertint-se així en eixos vertebradors del teixit social de la seua àrea d’influència i on la pràctica esportiva siga l’objectiu principal”.
La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, assegura que “aquesta iniciativa aprofitaria unes pistes esportives i poliesportius que ja estan fets, sense que siga necessari fer noves instal·lacions, donada la situació financera del consistori”. I, d’altra banda, “seria una manera per a que des de l’ajuntament es fomentaren llocs de treball, incrementant la dotació de conserges i de cuidadors”. Precisament, “el consistori es faria càrrec de la dotació de personal per a cobrir eixes hores fora de l’horari lectiu dels col·legis, a més d’encarregar-se de la neteja, el manteniment de les instal·lacions i de controlar les claus per a obrir i tancar”.

Ripoll assenyala que “així, sense una gran inversió, es multiplicarien les instal·lacions esportives en el municipi. Les vesprades i els caps de setmana la població de totes les edats podria jugar a futbito, a bàsquet, etc., al costat de casa, i els centres escolars es convertirien en lloc de trobada dels veïns i veïnes per a fer esport. És una manera molt bona d'optimitzar estes instal·lacions, i sobretot ara que amb la crisi les disponibilitats pressupostàries per a noves instal·lacions són menors".

La portaveu municipal de Compromís per Paterna destaca que, per exemple, ciutats com Pamplona “han apostat per la utilització, per part dels xiquets i xiquetes, de les instal·lacions esportives escolars durant els caps de setmana. També coneguem experiències com les que hi ha en Madrid i Oviedo, per a Setmana Santa i l’estiu, on els centres escolars preparen activitats extraescolars de cara al periode vacacional, però la nostra proposta va més en la direcció d’allò que ja s’està fent a Pamplona i amb cost zero per als pares i mares”.

Loles Ripoll explica que “si la nostra proposta prospera, també caldria establir un horari i un torn d’ús de les instal·lacions, igual que es faria en un poliesportiu qualsevol, per a que tota la ciutadania tinga les mateixes oportunitats a l’hora de disfrutar d’elles”.

Ripoll afirma que “si la nostra coalició participa al proper govern municipal oferirà alternatives com aquesta, on proposem obrir els patis dels col·legis públics en període no lectiu, amb l’objectiu d’aprofitar unes instal·lacions que ja estan fetes i crear llocs de treball, a més de donar facilitats per a la pràctica esportiva entre la ciutadania de Paterna”.

Publicacions digitals:
PATERNA AL DÍA
PATERNA BIZ