Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 21 de gener del 2011

COMPROMÍS QUALIFICA DE “BURLA” L’ÚLTIMA CONVOCATÒRIA, SENSE CONTINGUTS PER A DEBATRE, DEL CONSELL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

La coalició no assistirà a la reunió com a mostra del seu malestar i enviarà un escrit per a que s’adjunte a l’acta de la sessió

El grup municipal de Compromís per Paterna, amb representació al Consell de Participació Ciutadana, considera que la convocatòria extraordinària per a la vesprada de hui “és una burla i del tot qüestionable perquè no té continguts, ja que a l’ordre del dia només hi ha una dació de comptes d’acords plenaris, que es pot comunicar d’una altra manera a tots els membres del Consell. Amb la qual cosa, pensem que l'única finalitat de la convocatòria de hui és cobrir l’expedient perquè toca reunir-se”.

En este sentit, la regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, afirma que “esta convocatòria demostra una gran falta de respecte per les persones i per l'òrgan principal de participació ciutadana de Paterna, que és este Consell de Participació Ciutadana, al qual pertanyen els i les representants de totes les juntes de barri i consells sectorials, quasi vint persones que pretenen que hui es vegen les cares per a donar-los una informació -de les mocions aprovades pel consistori- que es pot enviar per correu electrònic”.

“D'esta manera s'està desmotivant la participació perquè”, segons Ripoll, “estos representants acudiran al saló de plens per a no discutir res, quan Lorenzo Agustí sap molt bé que hi ha temes pendents de molta importància per al municipi, com la Mesa Tècnica de 2009, els pressupostos participatius d’anys anteriors i l'estat dels de 2010, o la renovació de la carta de participació ciutadana, que cal tractar amb urgència perquè falten pocs mesos per acabar la legislatura”.

Per tot això, la portaveu municipal de Compromís per Paterna assenyala que “és prou evident que el propòsit del president del Consell de Participació Ciutadana, l’alcalde Lorenzo Agustí, és funcionar sense cap fonament i només perquè cal fitxar, ja que la data en sessió ordinària era per al dia 6 de gener i, com era festiu, ara convoquen de manera extraordinària”. Loles Ripoll subratlla que “una vegada més entenem que es produeix un efecte rebot i que l’únic resultat és que la ciutadania de Paterna que hi participa es creme un poc més, amb la conseqüència que ni vinguen ni participen”.

A més a més, les dos regidores de Compromís per Paterna, Loles Ripoll i Cristina Domingo, han decidit no assistir esta vesprada a la reunió del Consell de Participació Ciutadana, “com a mostra del malestar de la nostra coalició i hem fet un escrit de protesta per les formes en la convocatòria, per a que s’adjunte a l’acta de la sessió de hui”.

D'altra banda, Compromís vol destacar que no només falla el funcionament del Consell de Participació Ciutadana, també hi ha consells sectorials que fa mesos que no es reunixen, com el de Medi Ambient i Urbanisme, el de Salut o el de Residus, cosa que encara és més greu.

En Compromís per Paterna creguem que és importantíssim atendre el sentit comú que resideix a la ciutadania, perquè és ella qui viu els problemes i les carències del dia a dia, i és qui ha d’orientar la política municipal des de les seues propostes, fent més forta la democràcia opinant, proposant i criticant. Per això, si estem a l’equip de govern de la propera legislatura, Compromís dinamitzarà el Consell de Participació Ciutadana, les juntes de barri i els consells sectorials i consultarà amb este Consell les principals qüestions de la marxa del govern municipal”, conclou Ripoll.

Publicacions digitals:
HORTANOTICIAS
PATERNA AL DÍA