Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 21 de gener del 2011

ESPAI PLURAL REBUTJA LES POSTURES DEMAGÒGIQUES CONTRA EL MODEL AUTONÒMIC

Els partits integrants d'Espai Plural s'han reunit a València per a continuar avançant en la seua coordinació per a impulsar polítiques d'esquerra a nivell estatal


En esta reunió s'ha  decidit organitzar a Mallorca el pròxim 5 de març una trobada general de les forces polítiques que integren Espai Plural com a continuïtat de la que es va realitzar al setembre de l'any passat a Saragossa.
Els representants d'Iniciativa per Catalunya-Verds, Jordi Guillot, de la Chunta Aragonesista, Juan Martín, d'Iniciativa del Poble Valencià, Mónica Oltra i d'Iniciativa-Verds Illes Balears, Bertomeu Tugores, han realitzat un balanç de la situació política després de la reunió.

Segons ha explicat Mónica Oltra “des d'Espai Plural assistim amb preocupació a l'atac que s'està produint a l'estat del benestar, centrat ara en una reforma del sistema de pensions amb premisses neoliberals”. 

“En este clima polític –ha afegit la parlamentària- s'ha iniciat un fals debat amb postures totalment demagògiques contra l'actual model d'estat autonòmic. Des d'alguns sectors es propugna un centrifugat centralista que compta amb la complicitat del Partit Popular i el silenci del PSOE. Davant d'este panorama es fan més necessàries que mai les forces que integren Espai Plural per a lluitar contra el bipartidisme”.

Per a Juan Martín, secretari general de la Chunta Aragonesista, “ens trobem en una situació en què cal lluitar contra la imposició dels valors de la dreta. En este sentit és necessària una nova fórmula de l'esquerra, per això des de la Chunta ens trobem molt esperançats amb Espai Plural, ja que és una oportunitat d'avançar en una direcció, tindre el ciutadà com referent de les polítiques públiques”.

Preguntat per les perspectives electorals en la pròximes eleccions autonòmiques i municipals, Martín  ha assenyalat que “la deriva neoliberal del PSOE suposarà un avanç considerable de la Chunta per ser un verdader referent de l'esquerra”.

El senador d'Iniciativa per Catalunya-Verds, Jordi Guillot, s'ha referit a la possibilitat que nasca una nova formació política d'àmbit estatal de cara a les eleccions generals del 2012 en la que estiga inclòs Espai Plural, segons Guillot “estem oberts a tot, des de la premissa que es necessita un referent que mobilitze a l'electorat d'esquerra i en este sentit la nostra relació amb la fundació Equo es basa en la simpatia, el diàleg i les similituds però, de moment, no hi ha res concret”.

Per la seua banda Bartomeu Tugores d'Iniciativa-Verds de les Illes Balears ha destacat la importància de mantindre una majoria d'esquerres en la seua comunitat davant dels nombrosíssims casos de corrupció en què està involucrada la dreta.

Segons Tugores “amb un nou govern d’esquerres en la propera legislatura tindríem l’oportunitat de consolidar a les Illes un canvi de model més respectuós amb les persones i el medi ambient”.