Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 15 de febrer del 2011

COMPROMÍS DENUNCIA L’ACUMULACIÓ DE CAQUES DE GOS AL JARDÍ DEL CARRER CRIST DE LA FE

La coalició demana una posada en valor del jardí i que l’ajuntament adeqüe l’espai per a instal·lar jocs infantils

Compromís per Paterna ha comprovat ‘in situ’ l’estat del jardí que hi ha al carrer Crist de la Fe, junt a les instal·lacions esportives municipals més properes a  l’anomenada rotonda de les Flors, on hi ha un pipi-can i on la brutícia fa que el jardí “no siga aprofitable per als veïns i veïnes que volen passar una estona fora de casa, a més que els xiquets no poden gaudir d’un espai on jugar a causa de la brutícia i dels excrements de gossos que hi ha escampats”.

Per aquesta raó, Compromís per Paterna demana “la posada en valor del jardí amb més neteja, fent complir la normativa municipal de tenència d’animals, respectant un espai que és per a les persones, i que es plantege la possibilitat de posar jocs infantils per a que els més menuts puguen jugar en condicions condicions i, a més, amb més il·luminació, ja que ara aquesta és insuficient”.

Per a la regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, “hi ha una zona delimitada, el pipi-can, que és per a que els animals puguen fer les seues necessitats, però també hi ha un espai que és per a l’esbarjo de les persones, adults i xiquets, que també ha de ser respectat. Però ens ha quedat clar que això no és així per l’estat en què es troba”.

La portaveu municipal de Compromís per Paterna critica que “havent un senyal on es fixa la prohibició que els gossos deixen els seus excrements fora de la zona habilitada, i també la indicació de multa als propietaris dels animals que vagen sense lligar, ens hem trobat amb comportaments incívics de part de la ciutadania i, encara pitjor, que l’equip de govern del Partit Popular aplica la política del laissez fer-laissez passer, perquè ulls que no veuen cor que no sent. I així la ciutadania de Paterna continua tenint jardins i parcs plens de caques de gos, que perjudiquen la convivència ciutadana”.

Loles Ripoll considera que “a més de les campanyes informatives, que pel que sembla tenen un efecte insuficient, també està la sanció que recull la normativa municipal de 60 euros a les persones que deixen al gos fer les seues caques  on no està permés. Una sanció que per a fer-la complir caldria que hi haguera personal policial habilitat a l’efecte”.   

D'altra banda, Ripoll destaca que “la falta d’il·luminació crea inseguretat entre els possibles usuaris, per això és important il·luminar més i amb sistemes eficients".

Així, “si estem al pròxim equip de govern ens comprometem a fer un manteniment com cal dels espais i zones verdes de Paterna, amb més neteja i més il·luminació, perquè el respecte al medi ambient és també respecte a tots els èssers vius. Però a més, proposem fer complir la normativa a les persones propietàries d’animals que ara no la compleixen”, conclou la candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll.


Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
PATERNA AL DIA
HORTANOTICIAS