Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 16 de febrer del 2011

COMPROMÍS PER PATERNA, PRESENT EN LA CONCENTRACIÓ DE TANQUEM COFRENTS

Cristina Domingo i Juanma Ramón demanaren el tancament de la nuclear


Compromís per Paterna es va afegir a la concentració organitzada per Tanquem Cofrents el passat cap de setmana davant de la Delegació del Govern. La regidora Cristina Domingo i el numero dos de la llista de Compromís per Paterna per a les pròximes eleccions municipals, Juanma Ramón, participaren en la concentració juntament amb el  candidat a l'alcaldia de València per Compromís, Joan Ribó, o Giusepe Grezzi, de la candidatura de València, i moltes més persones de diverses organitzacions ecologistes.

La concentració es va realitzar per a lliurar les firmes recollides que demanen que no es renove el permís d'explotació a la central nuclear de Cofrents. La nuclear funciona amb un permís d'explotació que cal renovar periòdicament i que expira pròximament. Per aquesta raó Tanquem Cofrents demana que no es renove, apel·lant a la responsabilitat ambiental i social.

La vida útil de les nuclears es xifra al voltant dels 30 anys, i la de Cofrents complirà esta edat dins de tres anys. Amb una nova llicència d'explotació s'allargarà la vida de la central 10 anys més, i l'envelliment dels mecanismes de la central augmentarà el perill d'accidents, de fuites i, en definitiva, el risc per a una població de més de dos milions de persones que vivim en el radi d'influència de la central.

Compromís per Paterna va presentar una moció en l'Ajuntament de Paterna “en què demanàrem que el cementeri nuclear centralitzat no s'ubique a Zarra, moció que es va aprovar per unanimitat. Ara demanem el tancament de la nuclear de Cofrents perquè té un disseny obsolet i perillós, perquè és una de les nuclears espanyoles que més incidents ha patit i perquè genera molts residus que són un problema ambiental de primera magnitud”, explica la regidora Cristina Domingo.

Segons Domingo, “hem volgut participar en la concentració per a exigir al govern de Zapatero que complisca aquells compromisos que va fer en la passada legislatura i dels quals encara no s'ha desdit: que planifique el tancament ordenat de les nuclears, incloent-hi la de Cofrents, per cares i per perilloses, perquè no volem que la població s'expose a un risc d'accident només per produir electricitat, i més quan s'ha demostrat que les energies renovables poden abastir perfectament les necessitats elèctriques”.

Domingo conclou afirmant que “amb les nuclears li està passant a Zapatero el mateix que amb la reforma laboral i de les pensions: en la reforma s'ha plegat als interessos de les grans entitats financeres i a la ideologia ultraliberal, i amb les nuclears està fent cas a les grans elèctriques, que volen allargar la vida de les centrals per a guanyar més a costa d'augmentar els riscos per a la població, ara que les tenen amortitzades”.

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ