Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dissabte, 19 de febrer del 2011

COMPROMÍS ESTUDIARÀ LA DESESTIMACIÓ DEL RECURS PRESENTAT PER LA DENOMINACIÓ DE L’AVINGUDA CORTS VALENCIANES

La coalició respecta la decisió judicial però manté que el consistori del PP no respecta el protocol per a denominar carrers que va aprovar en 2009

Compromís per Paterna, després de conéixer que el jutjat del contenciós administratiu numero 5 de València ha desestimat el recurs que va presentar sobre el canvi de nom de l’avinguda Corts Valencianes del municipi, manifesta que “respectem la decisió de la jutge, com no pot ser d’una altra manera, però anem a estudiar els termes i valorarem quin és el següent pas a donar”.


Per a Compromís per Paterna, quan es diu que la magistrada ha donat la raó a l’ajuntament de Paterna, és erroni perquè tant l’equip de govern com l’oposició són igualment ajuntament. I el recurs que es va presentar contra el canvi de nom de País Valencià pel de Corts Valencianes es va fer sense altre motiu que el de fer cumplir un acord unànim del consistori on s’establia que qualsevol designació de carrer nou o canvi de nom d’una via pública havia de ser de dona, per la poca presència de noms femenins als carrers de Paterna”.

Des de la coalició expliquen que “el Partit Popular que governa l’ajuntament segueix sense respectar el protocol que ell mateix va aprovar al ple de març de 2009, un protocol que s’ha de seguir perquè és positiu i planteja una tendència a la igualtat en la denominació de carrers”.


L’actual avinguda de les Corts Valencianes es denominava primer avinguda de los Mártires de la Tradición però amb l’arribada de la democràcia va canviar este nom pel d’avinguda del País Valencià, “fins que Lorenzo Agustí va decidir que havia de dir-se avinguda de les Corts Valencianes”, explica la regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll.

Segons Ripoll, “este canvi en la denominació és la tònica que segueix el Partit Popular en d’altres pobles com Torrent, que també va canviar la denominació País Valencià. Precisament això va ocasionar que com s’havia aprovat el protocol de carrers a Paterna es decidira aplicar-lo. Però la sorpresa va ser que el nom elegit no era de dona sinó el de Corts Valencianes”.

A més a més, “el protocol no parla de carrers principals i secundaris, amb la qual cosa no entenem la indicació que es destaca de l’informe del Cronista Oficial on diu que el nom de Corts Valencianes és el més adient per a una avinguda principal com esta”, afegeix la portaveu municipal de Compromís. Loles Ripoll comenta que Compromís per Paterna estiguerem d’acord en que al protocol hi haguera excepcions per a denominar vials de determinats polígons o conjunts de carrers”.

Retall: LEVANTE EMV (12 febrer) 

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
PATERNA AHORA
 

1 comentari:

Rubén ha dit...

Asegureu-vos bé, no vaja a ser que "Corts" sigui ara un nom de xiqueta ;-)