Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 3 de març del 2011

COMPROMÍS CRITICA QUE AGUSTÍ S’APROFITA DEL “TIRÓ ELECTORALISTA” DE LES ANTENES DE TELEFONIA MÒBIL

La coalició denuncia que l’alcalde “sap que no és possible retirar una antena sense més ni més i s’aprofita de la por de la ciutadania”

Arran de la informació sobre l’actuació que va a iniciar el consistori respecte a una antena de telefonia mòbil al municipi, Compromís per Paterna considera que l’alcalde Lorenzo Agustí “vol traure rendiment polític a les antenes de telefonia mòbil que hi ha instal·lades al poble, i aprofita el tiró electoralista de la mala premsa que tenen, perquè no pot fer-ho amb l’Ikea, posant-se medalles que no li corresponen perquè de fer alguna cosa serà perquè li obliga la llei”.

Segons la coalició, “el que ha de fer Agustí és complir amb les promeses que va fer, ara fa quatre anys, quan digué al seu programa dels 100 dies que faria un estudi científic del risc de les ones de telefonia i de les línies d’alta tensió, i encara estem esperant-lo”.

La regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, assenyala que “el populisme i el deler pels vots dels paterners i paterneres porten a Lorenzo Agustí a enganyar-los sense immutar-se. I, a més a més, està anant pel camí de l’agravi comparatiu entre els diferents barris del poble”.

Ripoll subratlla que l’equip de govern del Partit Popular “s’empara en la por de la ciutadania al risc de càncer, sense mostrar cap estudi de la incidència de casos en les zones que envolten una antena de telefonia mòbil, i també en l’estupefacció de l’oposició, que hem de veure com a última hora i com si fóra la gran esperança s’inventa una solució per a eixir del pas”.

La portaveu municipal de Compromís per Paterna afirma que “si fem un poc d’història, l’anterior legislatura es va acabar amb una moció que presentà el grup popular al ple de novembre de 2006 i on demanava l’encàrrec d’un estudi sobre l’antena de telefonia mòbil als carrers Primer de Maig i Sant Andreu. Però la moció no va eixir endavant perquè el PP es va ausentar del ple, una pràctica habitual seua en l’anterior legislatura”.

En desembre del mateix any, la regidoria de Medi Ambient informava que membres de la brigada d’electricistes i de la policia local procediren a tallar el suministre elèctric d’una altra antena, situada en el restaurant El Pozo i instal·lada sense llicència per France-Telecom. A més, l’ajuntament va iniciar un procediment administratiu, un expedient, per tal d’aconseguir una sanció i el desmantellament. “Amb la qual cosa queda clar que el senyor Agustí no pot dir ara vaig i desmantelle, perquè no és així”, segons Loles Ripoll.

En gener de 2007, la regidoria de Medi Ambient tornava a informar que havia enviat les queixes veïnals sobre les antenes de telefonia mòbil a la Delegació de Govern, “que és qui té les competències per a que intervinga i actue amb fermesa”, com assenyalaven aleshores des d’esta regidoria.
Al passar el temps, en març de 2007, la regidoria de Medi Ambient tenia comptabilitzades unes 40 antenes en tot el terme municipal de Paterna i “va ser en eixa legislatura quan es va conveniar amb la Universitat Politècnica per a que ésta fera unes medicions de les freqüències de 10 antenes ubicades en diferents barris del poble, sense primar a uns per damunt d’altres”, afegeix Ripoll.

El 3 de maig de 2007 es feien públiques les medicions realitzades per la Politècnica, “i el resultat deia que les antenes emetien les seues freqüències dins dels nivells permesos, tranquil·litzant a la població però recomanant que periòdicament es repetiren les medicions, tal i com aconsellaven els tècnics. Així, el senyor Agustí va agafar la idea per al programa electoral del Partit Popular a Paterna i ara, després de no fer res en quatre anys d’esta legislatura, amb la demagògia que el caracteritza, pretén erigir-se com el ‘solucionador’”.

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Siempre el mismo rollo, se acaba la legislatura, se le acaban los plenos y al final "conejo que saca de la chistera"...para contentar a un grupo de vecinos a los que les prometió lo que no ha hecho que era estudios de medición y tomar luego las medidas.EL ALCALDE, EL AYUNTAMIENTO NO PUEDE RETIRAR LAS ANTENAS POR SU CUENTA Y RIESGO Y LO PEOR QUE LO SABE. ES ATREVIDO Y SOBRE TODO ENBAUCADOR...POR NO DE CIR MENTIROSO.

Anònim ha dit...

al costat de ma casa també van llevar una antena il·legal uns mesos abans de les eleccions quan era alcalde Borruey i governava amb EU