Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 16 de març del 2011

COMPROMÍS CRITICA QUE LA PROGRAMACIÓ TEATRAL DE PATERNA ÉS CADA VEGADA MÉS ANTIVALENCIANA

La coalició lamenta que no s’haja programat res en valencià dins la X Campanya Escolar ‘Anem al Teatre’

Compromís per Paterna considera que l'equip de govern municipal del Partit Popular “fa antivalencianisme en la seua programació cultural, ja que la immensa majoria d'obres programades, especialment per a públic infantil, són en castellà, i les obres en valencià suposen menys del 5% del total”.

“Concretament, en la X Campanya Escolar ‘Anem al Teatre’ només hi ha tres obres programades però en castellà, i és fonamental aprofitar activitats com esta per a fomentar l’ús i el coneixement del valencià a tots els àmbits de la vida dels xiquets i xiquetes”, assenyalen des de la coalició.

La regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, destaca que “un dels senyals d'identitat del poble valencià és la nostra llengua. No es pot presumir de valenciania si no es demostra amb els fets, i la realitat és que el 90% de la programació cultural de Paterna és perfectament intercanviable amb la de qualsevol altra comunitat autònoma que tinga com a llengua pròpia l'espanyol”.

En este sentit, la portaveu municipal de Compromís per Paterna es pregunta per què la regidora de Cultura, Elena Martínez, que és la responsable de l'oferta teatral del municipi “ha programat només per al públic familiar l’obra ‘Atles’ en valencià,  que només es representa un dia”. Segons Ripoll, “això és prendre el pèl a la ciutadania del municipi que vol i té dret a una programació continuada en valencià, tal com fan altres pobles de la nostra comarca”.

Així, “si Compromís per Paterna participa al pròxim equip de govern municipal farem del Gran Teatre Antonio Ferrandis una referència de la programació teatral en valencià, perquè serà el gran teatre valencià i en valencià de l'Horta”, subratlla Ripoll.

A més a més, “ampliarem l'oferta cultural en valencià i amb artistes valencians. Oferirem una programació estable en tots els centres socials del municipi tant de teatre com cinefòrum, vetllades de poesia, activitats infantils, etc., de cara a optimitzar les instal·lacions del poble i crear oferta cultural de proximitat i en valencià”, conclou la regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll.

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ