Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 15 de març del 2011

COMPROMÍS PER PATERNA PARTICIPA EN LA MARXA PEL TANCAMENT DE LA NUCLEAR DE COFRENTS

Més de 400 persones assistiren a la concentració


La regidora de Compromís per Paterna, Cristina Domingo, va participar diumenge a la marxa convocada per la plataforma Tanquem Cofrents, on es demanava que no es renove la llicència d'activitat a la nuclear valenciana.

En la marxa participaren unes quatre-centes persones procedents de diverses comarques valencianes, i també de les comarques veïnes de Castella-La Manxa. Desenes de manifestants es desplaçaren des de l'Alcoià i el Comtat en un autobús organitzat per la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció.

Els participants caminaren des de la població de Jalance fins al pont d'accés a la central nuclear, on la Guàrdia Civil havia establit una barrera per impedir l'aproximació a l'entrada de les instal·lacions nuclears. Així, hagueren de concentrar-se en la carretera, davant del pont, per llegir un manifest que denunciava el perill de mantindre en funcionament aquesta central, que ja ha complit 25 anys. 
Esta mateixa setmana es va fer públic un informe que revelava que Cofrents ha patit en l'última dècada un total de 102 successos de seguretat, nombroses davallades de potència imprevistes i fins a 25 parades no programades. Així mateix, segons el Consell de Seguretat Nuclear, organisme estatal que ha de vetlar per controlar la seguretat de les instal·lacions nuclears, Cofrents és la central on els treballadors reben dosis radioactives més altes en el procés de recàrrega del combustible.

Les portaveus de "Tanquem Cofrents" destacaren que aquestos seriosos problemes de seguretat evidencien l'envelliment i l'esgotament de la vida útil de la central nuclear i, en definitiva, l'existència d'un perill cada volta més gran d'un accident nuclear.