Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 22 de març del 2011

COMPROMÍS DENUNCIA QUE LES FAROLES DEL PARC CENTRAL ESTAN ENCESES TOTA LA NIT AMB EL JARDÍ TANCAT

Loles Ripoll afirma que “es una mostra més del ‘despilfarro’ econòmic i ecològic d’Agustí”

Compromís per Paterna considera que “és molt absurd que l’equip de govern del Partit Popular s’afegisca a l’apagó de cada 15 de mes i, alhora, tinga enceses les llums del Parc Central tota la nit, quan el jardí està tancat”.

Per a la regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, “esta actitud és una mostra més del ‘despilfarro’ econòmic i ecològic de l’alcalde Lorenzo Agustí, que va sumant bluffs mediàtics a la seua trajectòria com a primera autoritat municipal, ja que va prometre un pla d’estalvi energètic municipal que encara no ha enllestit, mentre les llums del Parc Central passen tota la nit enceses, fent una despesa, i més ara, en la precària situació econòmica que travessa l'ajuntament”.

Espanya, que ostenta el rècord europeu en consum energètic per habitant, té actualment una despesa total en enllumenat de 450 milions d’euros a l’any, el doble que altres països com Alemanya, “i Paterna il·lustra molt bé esta política de malbaratament energètic públic amb casos com el del Parc Central”, afegeix la portaveu municipal de Compromís per Paterna.

Segons Loles Ripoll, “és cert que hem tingut notícies que les llums romanen enceses per la nit com a mesura dissuasòria contra el vandalisme, però també és cert que hi ha d’altres alternatives per a controlar a persones que actuen de manera incívica, mesures que no suposen una despesa en llum”.

Per a la regidora Ripoll, “si cal que algunes llums estiguen enceses a la nit, per a garantir la seguretat al Parc, des de Compromís proposem que s’estudie la viabilitat d’instal·lar algunes faroles amb un sistema d’il·luminació LED, que significaria un estalvi de prop del 90% del que es paga actualment”.

En este sentit, “la il·luminació LED, sostenible i molt eficient, està basada en l’estalvi d’energia i evita que ésta es malbarate. A més a més, el manteniment d’este sistema té un cost molt reduït i la seua vida útil és de 12 anys front als tres anys que ofereixen les faroles”, assenyala Loles Ripoll.

Així, “si Compromís per Paterna està al proper equip de govern, treballarem per impulsar iniciatives dirigides a l’estalvi energètic i econòmic, que també contribuisquen al respecte pel medi ambient, mitjançant la racionalització de la despesa energètica, afavorint la implantació de les energies renovables al municipi. I també establirem un programa quadriennal per a reposar i adequar l’enllumenat públic dels barris amb criteris d’eficiència energètica”, conclou la candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll.

Publicacions digitals:

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Por cierto yo oí por la radio que en el pleno se dijo que las fallas también iban a colaborar...Y NO FUE ASI... no sé de quien es la culpa pero estuvo muy mal..un derroche de luces...

Anònim ha dit...

Pues que le pregunten al presidente de la junta local, el concejal del PSOE a ver porque no se apagaron, si es que fué así. El y la junta deberían de haber avisado...