Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 23 de març del 2011

COMPROMÍS DEMANA A L’AJUNTAMENT QUE S’IMPLIQUE EN EL TRACTAMENT DE LA PROCESSIONÀRIA I SOL·LICITE A LA CONSELLERIA UN PLA DE LLUITA BIOLÒGICA

La coalició proposa que s’instal·len caixes de nius d’espècies d’ocells depredadors d’este cuc

Compromís per Paterna considera que el consistori que governa el Partit Popular “ha d’implicar-se més en el tractament de la processionària en les àrees amb més pins del poble, com per exemple la Canyada i la pinada de la Mola. La fumigació amb insecticida és un procediment que afecta la salut de les persones que habiten en les proximitats de les zones fumigades. Per això s'ha trobat una solució ecològica i innòqua per a les persones, que és un pla de lluita biològica contra la plaga, basat en la col·locació de caixes de nius d’ocells que s’alimenten d’este insecte. Este pla ja l'han posat en marxa altres comunitats autònomes, però la Generalitat valenciana encara utilitza el mètode de la fumigació”.

La regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll,   assenyala que “combatre esta plaga passa per una bona prevenció, que preserve la vegetació i la salut de les persones i dels animals. Des de la coalició pensem que aquesta és una competència del departament corresponent de la Generalitat i que l’alcalde és, en este moment, l’interlocutor entre Medi Ambient i els paterners i paterneres”.

Loles Ripoll explica que “a banda de demanar este pla contra la processionària del pi, també es fonamental que es reduïsca el temps d’atenció a les cridades que fa la ciutadania afectada, per a que les brigades municipals tracten el problema, ja que a Compromís per Paterna han arribat queixes de la ciutadania sobre el temps de resposta de l’ajuntament quan algún veí o veïna detecta una borsa de processionària”.

D’altra banda, la portaveu municipal de Compromís per Paterna subratlla que “en àrees com la Canyada, on a més de moltes vivendes també hi ha centres escolars, és molt perillós que no es talle esta plaga perquè els seus efectes, tant en les persones com en els animals domèstics, són prou dolents, produïnt urticàries i irritacions als ulls”. I a això s’afegeix que “alguns productes químics emprats en la fumigació poden causar no sols urticàries sinó també irritacions a la gola, amb la qual cosa quan es fumiga amb els insecticides els passejants estan exposats a estos riscos per a la seua salut”.

“Per això considerem que la instal·lació de les caixes niu per als ocells que són depredadors de la processionària del pi és una solució respectuosa amb el medi ambient i amb les persones, una alternativa més ecològica que l’ús dels insecticides”, conclou Loles Ripoll.

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
PATERNA AHORA