Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 18 d’abril del 2011

COMPROMÍS DENUNCIA QUE L’AJUNTAMENT NO HA COMPLIT L’ACORD PLENARI DE PLANTAR UN ARBRE PER XIQUET O XIQUETA NASCUT O ADOPTAT A PATERNA

La coalició, que va fer la proposta amb una moció al ple de maig de 2010, ha comptabilitzat que s'haurien plantat quasi 700 arbres al poble, tants com xiquets han nascut, “un xicotet bosc que serviria de pulmó verd”
 
 
Compromís per Paterna denuncia que l’alcalde del municipi, Lorenzo Agustí, “incompleix acords plenaris, en este cas el de la moció que va presentar Compromís i que es va consensuar amb la resta de grups polítics al ple del mes de maig de 2010. Moció on s’acordava que per cada naixement o adopció dins del municipi es plantaria un arbre autòcton en una zona verda del poble”.

A més a més, des de la coalició assenyalen que la mateixa moció “recollia que es faria un acte anual on es realitzaria la plantació, coincidint amb el Dia de l’Arbre”. Des de la data d’aprovació per unanimitat de la moció fins a mitjans del mes de març d’enguany, “la població de Paterna compta amb 683 xiquets i xiquetes més, quantitat que equival al mateix nombre en arbres al municipi i que encara no s’han plantat, fent així que el poble es quede sense un xicotet bosc que serviria de pulmó verd”.

La regidora de Compromís per Paterna, Cristina Domingo, afirma que “no serà per oportunitats i dates concretes que ha tingut el senyor alcalde per a fer realitat este acord municipal, sinó per deixadesa i passivitat a l’hora de dur a terme esta iniciativa. Este és un dels bluffs propagandístics d'este equip de govern: aproven mocions que queden molt bé davant de la ciutadania i després, quan la gent es pensa que portaran a terme el que han votat, com faria qualsevol persona de paraula, s'obliden del tema i es queden tan campants... i no els importa no complir un acord al qual s'havien compromés davant de la màxima representació de la ciutadania, que és el Plenari municipal".

Segons Cristina Domingo, “Compromís per Paterna no ha volgut pronunciar-se abans que es celebraren les dates del Dia de l’Arbre, perquè hem considerat que eixe era un dels acords".

Així, “ni el 31 de gener, que és l’efemèride al territori valencià; ni el 26 de febrer passat, que l’ajuntament de Paterna va fer un Dia de l’Arbre amb el Parc Tenològic; ni el 21 de març, que és considerat el Dia Forestal Mundial i Dia de l’Arbre, hem tingut notícies que l’alcalde del Partit Popular d’este poble mostrara intenció de fer realitat la plantació dels 683 arbres que de moment caldria plantar”, afirma la regidora de Compromís per Paterna.

D’altra banda, “incomplir esta moció significa que l’ajuntament de Paterna oblida el seu compromís amb la reducció de les emissions de CO2 per ser un municipi integrat en la Xarxa de Ciutats Educadores. Una obligació que des de Compromís per Paterna valorarem en el seu dia que es podia estimular entre la ciutadania plantant un arbre per cada xiquet o xiqueta que nasca o siga adoptat en el municipi”, afegeix Domingo.

Amb esta plantació d’arbres per naixement o adopció, “Paterna contribuiria a educar als seus nous ciutadans i ciutadanes i les seues famílies en l’estima al seu patrimoni arbori i també al medi ambient en general, a més d’ajudar a la contenció del canvi climàtic amb els nous arbres que absorbirien CO2”, conclou Cristina Domingo.

1 comentari:

Anònim ha dit...

No cumplixen quasi rés, voten a favor per a quedar bé...pero la gent del poble esl pares i mares, que teniem que cobrar SI HO RECORDEM, i mes gent també. MENTIDERS