Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dissabte, 14 de maig del 2011

COMPROMÍS EXIGEIX EL TANCAMENT DE LA NUCLEAR DE COFRENTS I RECORDA LA SEUA PERILLOSITAT PER ESTAR EN UN ÀREA D’ACTIVITAT SÍSMICA

La coalició va presentar una moció en març, que es va consensuar, per a sol·licitar al Govern el tancament només acabar la vida útil de la central



Compromís per Paterna, arran del terratrèmol patit a Lorca (Múrcia), torna a posar damunt la taula el debat sobre el tancament de la nuclear de Cofrents, “una instal·lació obsoleta que, a més d’estar a 60 quilòmetres de Paterna, també es troba en un àrea que s’insereix en l’Arc Mediterrani, on hi ha dos falles que produeixen fortes pressions, amb riscos potencials que podrien afectar greument a la central nuclear valenciana. Per aquesta raó, tornem a exigir el seu tancament definitiu”.

Des de la coalició apunten que “a Cofrents li queden només tres anys per a complir els 30 de vida útil com a instal·lació nuclear, i anem a estar alerta per a que la tanquen només arribe a eixe termini”.

La regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, recorda que va dur al ple del mes de març una moció, “consensuada per tots els grups, i que va fer que Paterna fóra un dels primers pobles en demanar formalment al Govern que presideix el PSOE el tancament de Cofrents”.

A més a més, Ripoll incideix en l’informe sobre l’activitat de Cofrents durant l’última dècada, “que revela que aquesta instal·lació ha patit en els darrers deu anys un total de 102 successos de seguretat, nombroses davallades de potència imprevistes i fins a 25 parades no programades. A més a més, segons el Consell de Seguretat Nuclear, organisme estatal que ha de controlar la seguretat de les instal·lacions nuclears, Cofrents és la central on els treballadors reben les dosis radioactives més elevades en el procés de recàrrega del combustible i la que més residus nuclears genera”.

El numero cinc de la llista de Compromís per Paterna, a més de representant dels Verds i de la Plataforma Tanquem Cofrents, Jose Juan Sanchis, recorda que “deixant d’exportar energia es pot tancar aquesta central nuclear”. A més a més, insisteix que “el futur passa per les renovables, sense oblidar que el pas previ és elaborar unes mesures d'estalvi i eficiència, i evitar les polítiques de 'portes giratòries' amb les centrals nuclears, polítiques que fan que qui regula també estiga a la indústria”.