Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 12 de maig del 2011

PATERNA NO APROFITA EL SEU POTENCIAL TURÍSITIC

Compromís per Paterna proposa l’elaboració d’un pla per a posar en valor el patrimoni del municipi

Compromís per Paterna afirma que el municipi “no aprofita el seu potencial turístic que, a més a més, podria ser un jaciment d’ocupació si estiguera ben gestionat”. Segons la regidora i candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, “Paterna és el municipi que compta amb més varietat d’atractius en el seu terme: horta protegida, bosc, jaciments arqueològics, un museu de ceràmica dels més importats d’Espanya, una torre àrab i unes coves molt ben conservades. Tot això pot ser un atractiu turístic de primer ordre que el Partit Popular no ha sabut aprofitar i que a Compromis per Paterna ens servirà per a fer un pla turístic municipal que dinamitze també altres sectors, com l’hostaleria i el comerç”.

La candidata a l’alcaldia de Compromís per Paterna explica que “la nostra proposta, per a tractar de la manera que es mereix el patrimoni paterner, passa per elaborar un pla que revitalitze la història, la cultura i els parcs naturals de Paterna, i que la faça més atractiva per al turisme”.

La torre àrab, les coves, el Museu de Ceràmica, el poblat de la Lloma de Betxí, la Vila Romana, la Vallesa, el Parc Fluvial, “entre d’altres, formen part del ric patrimoni que pot oferir Paterna als visitants i que el Partit Popular no ha sabut aprofitar durant esta legislatura perquè ni ajuntament ni Diputació ni Generalitat han volgut potenciar, sense oblidar que el Govern central tampoc s’ha preocupat molt en la part que li toca respecte al Parc Fluvial del Túria”, afegeix Ripoll.

Precisament, Ripoll destaca que “moltes són les queixes veïnals sobre còm arribar a este Parc, perquè no hi ha una ruta clara, així com que no existisquen senders senyalitzats al bosc de la Vallesa, i això provoca que la gent entre per qualsevol camí que veja, però sense saber per on pot eixir.

Pel que fa al patrimoni històric de Paterna, la candidata Ripoll parla sobre “el cas sagnant de la Vila Romana, una llàstima que s’haja menyspreat esta part de la cultura del municipi, per no dir de la Lloma de Betxí que, campanya rere campanya arqueològica, els matolls envaiexen les restes d’un dels poblats del bronze més destacats que hi ha al nostre territori”.

Compromís per Paterna, “si estem al proper equip de govern, treballarem perquè es pose en valor el nostre patrimoni, amb un pla que aprofundisca en la seua preservació, conservació i manteniment per a aprofitar el potencial turístic de Paterna. I com el turisme, relacionat amb la conservació del patrimoni històric, cultural i natural, pot convertir-se en un jaciment d’ocupació, Compromís aposta per la seua millora des de la formació específica per a empresaris i treballadors del sector”, conclou Loles Ripoll.