Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 6 de juny del 2011

COMPROMÍS ESTUDIA LA POSSIBILITAT DE PRESENTAR UN RECURS A LES LLICÈNCIES DE LES TALES

La coalició considera que les tales que ja s’estan fent a la Vallesa són una agressió brutal a la massa forestal i que la poda selectiva és molt menys agressiva

Compromís per Paterna està analitzant la possibilitat de presentar un recurs al decret municipal que dóna les llicències a Red Elèctrica d’Espanya (REE) per a realitzar les tales que, com ha sabut la coalició, ja estan fent-se a la Vallesa.

“Considerem que cal estudiar ben bé el que se pot fer i si se poden impugnar les llicències que, minuts abans de celebrar-se la Mesa de Tales, concedia l’ajuntament de Paterna a REE per a talar arbres en el bosc de la Vallesa. Des de Compromís pensem que no té cap sentit fer el teatre de la Mesa de Tales quan les elèctriques ja tenen carta blanca per a fer allò que vullguen”, assenyalen.


Segons Compromís per Paterna, “hi ha moltes maneres de conservar la vegetació i fa molt de temps en el municipi es feien treballs forestals que, en casos molt puntuals recorrien a les tales. Estem parlant de la poda selectiva, una tècnica que molts parcs naturals estan aplicant”. Ara mateix, “amb les tales que ja han començat, l’enfrontament entre l’equip de govern i la població que defensa la massa arbòria de la Vallesa és un lamentable espectacle que hem de contemplar, quan mai abans havia passat un cas com este perquè, com ja hem dit, s’havien dut a terme treballs respectuosos amb el bosc”.

Per a la coalició, “estem davant de treballs que evidentment no arrassen tota la massa forestal però el que sí que fan és deixar només una part sotobosc i talar molts arbres adults que, amb l'aplicació de criteris més respectuosos -però més cars d'executar- podrien continuar amb vida”.

Així, “quan el proper diumenge 5 de juny es celebre el Dia Mundial del Medi Ambient, en la Vallesa serà un dia per a no celebrar ni commemorar res, perquè les tales suposen una agressió brutal contra la massa forestal d’este pulmó verd de Paterna. Compromís per Paterna participarà en la concentració ‘No a la tala’ que l’associació de veïns de la Canyada, ha organitzat per al mateix diumenge”, afegeixen.

“Des de Compromís demanem i exigim que REE contemple com a opció la poda selectiva i que els nous arbres es planten al mateix parc natural i no en cap altre lloc. A més a més, volem destacar també que l'equip de govern del PP manté paralitzades les converses amb les companyies elèctriques perquè traslladen les línies fora del parc natural. I fins que este problema no se solucione, l'espasa de Damocles de les tales continuarà posant en perill la vegetació del bosc de la Vallesa”, conclouen des de la coalició.

Retall: LEVANTE EMV (Dissabte, 4 juny)
Publicacions digitals:
HORTANOTICIAS
PATERNA AHORA