Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dissabte, 11 de juny del 2011

COMPROMÍS OFEREIX LES SEUES PROPOSTES CONTRA L’ATUR AL NOU EQUIP DE GOVERN MUNICIPAL

La coalició proposa com a primera mesura pagar el deute de 30 milions als proveïdors perquè “l’ajuntament no pot ser ni morós ni creador d’atur”

 
Compromís per Paterna, a 24 hores de constituir-se la nova corporació municipal, assenyala que “en la propera legislatura tots els regidors del municipi, i sobretot els regidors que governen, tenim un repte molt important: pal·liar l’atur i crear noves oportunitats per a fomentar l’ocupació”. En este sentit, “pensem que si no podem dur a la pràctica les nostres propostes en matèria d’ocupació perquè estem en l’oposició, les plantejarem com a alternatives a l’equip de govern”.
Així, Compromís per Paterna proposa com a primera mesura pagar el deute “de més de 30 milions d’euros que hi ha amb els proveïdors, molts d’ells empreses paterneres que ara estan ofegades per no cobrar els seus treballs realitzats. Pensem que l’ajuntament no pot ser ni morós ni creador d’atur”.

 
Actualment a Paterna hi ha més de 7.500 persones aturades, “moltes d’elles són joves en edat de trobar la primera ocupació, però tenen una formació molt precària. Per aquesta raó, en Compromís per Paterna estem a favor d’impulsar un pla de xoc, en col·laboració amb el Servef, per a millorar la formació dels aturats. Parlem d’un pla de formació professional per a joves menors de 25 anys i un altre per a joves entre 25 i 39 anys”.

Potenciar els observatoris de la indústria, “on l’administració, els sindicats, les empreses i les universitats puguen establir mecanismes per a avançar-se als problemes i a les amenaces de tancament de les empreses, i on també puguen establir tendències i oportunitats de futur per a cada sector industrial radicat al poble”, és altra de les propostes de Compromís per Paterna.

A més a més, Compromís per Paterna aposta perquè des del consistori “es fomente i mime al xicotet comerç de manera real; s’aposte pel cooperativisme, com a font creadora de llocs de treball, i els horts d’oci, que alhora fomenten l’agricultura ecològica i la comercialització dels seus productes. Però mentres tot això es porta a la pràctica, cal recolzar els serveis socials públics per a la majoria”.

Donada l’actual situació econòmica, hem d’apostar per estos serveis i per una gestió on l’austeritat i la preocupació per la majoria siguen prioritàries. Les persones han de ser el centre de la política, perquè els polítics estem al servei de la ciutadania i no al contrari”, destaquen des de la coalició.

Per a Compromís per Paterna, “donat que el mateix Lorenzo Agustí va dir durant la campanya que la creació d’ocupació era la seua màxima preocupació de cara als pròxims quatre anys, esperem que no es quede en foc d’encenalls i que, des del dia u de la seua gestió en esta nova legislatura, actue amb trellat”.

Retall: LEVANTE EMV (11 juny)