Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 18 de juliol del 2011

AGUSTÍ IGNORA LES ADVERTÈNCIES DE COMPROMÍS I AUTORITZA L’ÚS DEL GLIFOSAT AL NUCLI URBÀ

La coalició recorda que este herbicida és, segons l’OMS, extremadament irritant per a la salut de les persones i el medi ambient

Compromís denuncia que l’alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, “obvia les advertències que fa uns mesos férem des de la coalició respecte a l’ús del glifosat, un fort herbicida que segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS) té efectes fortament o extremadament irritants per a la salut de les persones”, explica el regidor paterner, Juanma Ramón.


Ramón assenyala que “des de Compromís hem comprovat que alguns arbres de l’avinguda Europa en Paterna, en el nucli urbà, tenen cartells on s’especifica que s’ha emprat glifosat, substància que estudis científics recents han demostrat que és més tòxic per a l’èsser humà del que semblava en un principi. Per exemple, l’Agència Americana de Protecció Mediambiental (EPA) va reclassificar els plaguicides amb glifosat com clase II, és a dir altament tòxics”.

Països com Dinamarca i el Regne Unit tenen un registre de casos d’intoxicació en persones per l’ús del glifosat. A més a més, hi ha iniciatives ciutadanes per a la prohibició en l’ús d’este herbicida, que s’ha arribat a prohibir en alguns municipis. 

El regidor de Compromís en Paterna explica que “ara que fa bon temps, i la gent ix a passejar per esta avinguda, amb jardí i àrea de jocs infantils, no és gens encertat emprar el glifosat per la concurrència d’adults i xiquets que poden resultar intoxicats per este herbicida”.

Compromís subratlla que “existeixen d’altres alternatives al glifosat per tal d’acabar amb les herbes no desitjades. I una d’elles és el tractament mecànic, és a dir, simplement tallar-les sense utilitzar cap producte químic. Parlem d’una opció que és respectuosa amb el medi ambient i la salut de les persones que viuen a Paterna”, conclou el regidor de Compromís, Juanma Ramón.

Retall: LEVANTE-EMV (16 juliol)