Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 27 de juliol del 2011

COMPROMÍS ACONSEGUEIX EL ‘SÍ’ DE TOTS ELS PARTITS PER A CREAR L’OFICINA DE CONTROL PRESSUPOSTARI

La coalició considera fonamental esta eina, amb participació de la ciutadania, per a garantir la transparència en les finances municipals

Compromís, que presentava al ple ordinari del mes de juliol una moció per a crear la Oficina de Control Pressupostari, ha aconseguit el consens de tots els grups amb representació municipal “per a que la proposta comence a tirar endavant i es convertisca en un fet”.

Tal i com explica el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, “el recolzament de tots els partits per a aprovar de manera consensuada la moció que hem dut al ple d’este mes per a crear esta Oficina, pensem que és un començament alentador per a que la ciutadania de Paterna tinga garantida la transparència econòmica en la gestió del municipi”.

El regidor Ramón afegeix que “en un moment que les arques del consistori estan en una greu situació econòmica, que fins i tot posa en perill la mateixa ocupació dels treballadors municipals, els comptes han d’estar més clars que mai. A més a més, en Compromís hem considerat que la participació ciutadana a l’hora de fiscalitzar dita transparència econòmica és fonamental. Raó per la qual l’Oficina de Control Pressupostari estarà a disposició de tots els regidors del consistori, i també dels membres del Consell de Participació Ciutadana, de les Juntes de Barri i de les associacions de veïns”.

En este sentit, “polítics i ciutadania tindran accés lliure al registre de totes les factures i d’altres documents emesos pels contractistes a efectes de justificar les prestacions realitzades pels mateixos. D’altra banda, este organisme de control no suposarà cap despesa al poble perquè es farà amb els recursos municipals, tant de personal com materials, que ja hi ha al consistori”, destaca el regidor Juanma Ramón.

“I per acabar d’arredonir la feina, hem aconseguit que, mensualment, la Tresoreria municipal informe de l’estat del pla de pagament i del pendent de cobrament, i que l’Interventor informe de l’estat d’execució del pressupost. Ara només falta que el Govern Municipal del PP execute aquest acord de importància vital”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals:
PATERNA AL DÍA
PATERNA BIZ
LA GACETA