Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 26 de juliol del 2011

COMPROMÍS RENUNCIA A COBRAR LES DIETES DE SUMPA I GESPA I PROPOSA LA FUSIÓ DE LES DOS EMPRESES PÚBLIQUES

La coalició considera que són mesures d’estalvi que poden ajudar a contindre la despesa municipal i pal·liar la mala gestió municipal

Compromís ha proposat, al ple ordinari de juliol, renunciar a les dietes que reben els seus representants per assistir als consells de les empreses municipals Sumpa i Gestión de Servicios Paterna (Gespa), “una mesura que esperem imiten la resta de representants dels altres grups municipals, que també cobren. És una decisió que, si a més de Compromís s’apliquen tots, és un estalvi important que pal·liarà la dolenta gestió municipal del PP”.

Segons la portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, “a més de prendre esta decisió de renunciar als 300 € trimestrals del nostre representant en la Sumpa i els 500 € mensuals del representant en Gespa, hem proposat també que ambdues empreses públiques es fusionen en una. Esta mesura suposarà per a les arques municipals una abaratament dels costos ja que, per posar un exemple, parlarem d’un sol gerent, un sol consell, etcètera”.

La regidora Loles Ripoll ha manifestat que “des de Compromís no volem que pagar les dietes per assistència als consells de Sumpa i Gespa signifique reduir les plantilles, i si esta mesura pot evitar que s’acomiade personal, nosaltres esperem que la proposta la seguisquen els altres representants dels altres grups municipals”.

Loles Ripoll també ha destacat que “la mala gestió de l’alcalde del Partit Popular està conduint les empreses públiques de Paterna a un viatge sense retorn, el de la fallida total. I des de Compromís considerem que és prou frívol estar cobrant unes dietes quan en la Sumpa ja s’han fet acomiadaments i tot apunta que Gespa seguirà per la mateixa línia”.

“Compromís continuarà assistint als consells de Sumpa i Gespa, fent les mateixes tasques que ha estat fent fins el moment però sense cobrar. També convidem, a més de a tots i cadascun dels consellers, a la resta d'assistents que acudeixen en el seu horari de treball als consells per a que es sumen a aquesta decisió, col·laborant així de manera activa en el Pla d’Austeritat de l’ajuntament”, ha explicat la portaveu municipal.

A més a més, la regidora Ripoll ha recordat que en el cas de la Sumpa “hi ha informes que parlen d’una situació d’inviabiltiat económica, és a dir, que no té diners perquè aquesta empresa està funcionat amb la financiació dels bancs i si no ven pisos no podrà tornar els prèstecs i s’incrementaran els costos financers”.

En quant a Gespa, “una bona ferramenta de la qual s’ha fet un mal ús, se suposava que anava a generar beneficis. I res més lluny de la realitat perquè a dia de hui té molts sobrecostos, ha augmentat el deute a curt termini amb bancs i als proveïdors es deuen 942.000 euros”, ha comentat Loles Ripoll.

Per tot això, “insistim que la resta de consellers de Sumpa i Gespa, així com els assistents als consells que van en el seu horari de treball també renuncien a cobrar les dietes. I volem que s’estudie la manera més adequada per a no duplicar despeses amb dos consells, dos gerents i dietes per duplicat. I si la fusió és la via, des de Compromís apostem per ella”, ha conclós la regidora Ripoll.


Retall: LEVANTE-EMV (26 de juliol)

Publicacions digitals:
PATERNA AL DÍA
PATERNA BIZ
HORTANOTICIAS
EL PUNT 
LA GACETA

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Enhorabuena por su valentía, yo opino que los trabajos hay que cobrarlos, pero la gente que se llama de izquierdas no puede aparentar que es otro "estómago agradecido", eso dejenlo para a quienes les han prometido, incluidos los tránsfugas.
Ahora la pelota está en su tejado, y el que el alcalde se sumara, es lo mínimo, se le reconoce, pero desde luego le hace bastante menos falta que a ustedes, que supongo que como suele pasar el dinero no iba al sr que va a las reuniones sino al grupo.
Vaya por delante mi agradecimiento, ya hay que demostrar que todos no son iguales,ahora a esperar a ver que hacen los otros, incluidos los que van del ayuntamiento, tengo entendido, que además de su sueldo también cobran esto.
Piensen que con ese dinero por un rato hay quien tiene que pasar el mes y con familia a su cargo.
¿De esa situación de lo de cobrar también tiene culpa la crisis?.
Tiene la culpa la poca consideración.
Ahora que no deberían de seguir yendo, ellos se lo guisan ellos se lo comen, al final estoy seguro que habrá repartido a unos y a otros para que estén contentos.

Anònim ha dit...

¿Aún nadie del resto de gente que va incluidos los otros dos partidos PSOE y EU han dicho nada?.
A ver con que cara y principios se presentan en las asambleas, de trabajadores, parados y 15 M sabiendo todos que cobran 500 euros por un lado más 300 por otro.
Y que decir de concejales como el sr Giménez que está de acuerdo en plantear el despido de los trabajadores o la bajada de sueldo.
Está muy bien que Agustí también lo haga, pero sabemos que a él no le va a suponer tanto, y por mucho que diga que no puede obligar a los suyos, él los elige son de su partido y desde luego debería intentarlo y recomendarlo, aunque fuera sólo por imagen y miramiento

Anònim ha dit...

Estába yo en una asamblea de trabajadores de ayuntamiento, como funcionaria que soy y escucho de boca de un delegado sindical, que tiene horas por liberación....frases tan poco afortunadas como que estamos en contra de los políticos y viceversa...me siento mal por no haber tenido la valentía de levantar la mano y decir eso de "compañero..." te has pasado...
Este a mi tampoco me representa, ya pedi disculpas personales a quien creí conveniente. Pero era de recibo decirlo en éste blog.
Y encima es de un sindicato supuestamente muy de izquierdas, y ahora va y me entero de que él ha sido concejal...
Así no.

Anònim ha dit...

Me pueden aclarar cuantas personas están en cada consejo de administración de los partidos y técnicos y más gente, quien los nombra? y la responsabilidad legal que tienen si es que la tienen?.
Grácias