Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 19 d’agost del 2011

COMPROMÍS ACUSA A L’ALCADE DE MENYSPREU AL PATRIMONI ARQUEOLÒGIC DE PATERNA

La coalició denuncia l’ordre del regidor Manuel Palma de suprimir els peons d’arqueologia del Museu de Ceràmica i les pésimes condicions de les restes emmagatzemades


Compromís considera que l’alcalde de Paterna “fa un absolut menyspreu al patrimoni arqueològic de Paterna, permetent que els dos peons d’arqueologia que treballen actualment al Museu de Ceràmica, i que desenvolupen una tasca fonamental en quant a les peces que es troben i s’estudien, siguen acomiadats per ordre, i sense cap contemplació, del regidor d’Hisenda, Manuel Palma”.

La coalició explica que les dos persones afectades formen part dels pròxims acomiadaments que es preparen en l’empresa Gestión Servicios de Paterna (Gespa), com a conseqüència de les instruccions del regidor del PP, Manuel Palma, sobre la reducció de costos en els serveis encomanats, i d’on resulta que l’encomana de peons d’arqueologia no té consignació pressupostària.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “no sabem ben bé quin és el criteri que s’ha seguit per a prescindir d’estos llocs de treball, perquè no s’ha valorat en cap moment la feina que fan, que és molt complexa. És tracta d’una tasca fonamental per a que les exposicions arriben al públic, realitzada per treballadors que tenen una formació, uns coneiximents tècnics i una experiència de molts anys. I en cas que en un futur es reemplaçaren, no és un reemplaç fàcil i que puga fer qualsevol persona”.

Juanma Ramón també critica “les formes a l’hora de comunicar estes decisions que afecten al Museu de Ceràmica de Paterna i al patrimoni històric del municipi, perquè ni el mateix director del Museu sap, a data de hui, que el proper 1 de setembre es produirà la rescissió d’esta encomana. És a dir, que estes dos persones se n’aniran a l’atur, sí o sí”.

A més a més, el regidor Ramón subratlla que “la poca consideració que es té cap al patrimoni arqueològic també es plasma en les pésimes condicions de totes les restes arqueològiques que es troben a les instal·lacions museístiques, on basquets plens van apilant-se des de fa dècades, envoltats de brutícia i a l’aire lliure. Si este és el respecte que hi ha davant el passat històric del poble, no ens estranya que amb els treballadors, que tenen nom i cognoms, tampoc es tinga cap contemplació”.
Paterna, “com a centre ceràmic amb una importància històrica gens menyspreable, sembla no tindre massa interés per al senyor alcalde ni tampoc per al regidor Manuel Palma. Per això des de Compromís, que hem aconseguit que es consensue entre tots els grups la nostra moció sobre la Vila Romana, ahir al ple extraordinari d’agost, pensem que l’actitud de l’alcalde i del regidor Palma respon a una pose de cara a la galeria, defugint responsabilitats”, conclou el regidor, Juanma Ramón.

Retalls:
LEVANTE-EMV (19 agost)
LAS PROVINCIAS (19 agost)

Publicacions digitals:
HORTANOTICIAS
EL PERIÓDICO DE AQUÍ 
LAS PROVINCIAS 
PATERNA BIZ 
EL PUNT