Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 19 d’agost del 2011

RESUM DEL PLE EXTRAORDINARI D'AGOST (i III)

Tercera intervenció de la portaveu municipal de Compromís al ple d'agost. Sobre el prèstec a Sumpa 

3r.- SECCIÓ DE PLANEJAMENT URBANÍSTIC. APROVACIÓ DE L’OPERACIÓ DE FINANÇAMENT A LLARG TERMINI A FORMALITZAR ENTRE SUMPA I ”LA CAIXA”. ABSTENCIÓ

Al ple del mes passat, un dels punts de l’ordre del dia era la dació de comptes dels estats financers de l’exercici 2010 de les empreses Sumpa, Gespa i Aigües de Paterna. Pel que fa a Sumpa, empresa municipal que hui ocupa este punt, un informe de l’Interventor deixava clar que:

“la actividad de la empresa se está haciendo recurriendo a la finaciación  bancaria, por lo que en caso de dificultades en la venta de las existencias, no descartables, se entrará en situación de inviabilidad económica al no poder devolver los préstamos además del incremento de los costes financieros”.

Sabem que Sumpa pateix una greu situació econòmica, que el seu futur és molt delicat. I si es pensa tornar este prèstec amb els diners de la venda de vivendes, la fallida de Sumpa està més a prop que mai. Sumpa ja corre pel camí de la inviabilitat econòmica.

I això no ho diu Compromís. L’informe esmentat i un altre, també de l’Interventor del 8 d’agost de 2011, clarament subratllen esta dificultat que Sumpa arrossega, des de fa temps, per a vendre les seues promocions de vivendes:

“esta intervención reitera la advertencia que de no cumplirse alguno de los supuestos que se exponen, lo cual no debe descartarse a la vista de la situación actual del mercado inmobiliario, ello podría tener graves consecuencias económicas para la empresa dado el volumen total de préstamos y, en consecuencia, del riesgo que se está asumiendo”.  

La conjuntura econòmica actual dibuixa unes condicions molt pésimes en quant a la venda de pisos. No fa ni una setmana, l’INE (Instituto Nacional de Estadística) feia públic que la venda de vivendes en Espanya anava en caiguda lliure, amb una davallada del 22,9%, parlant d’un paró absolut en la venda de pisos.

Ara, signar un prèstec, amb l’argument de tornar-lo amb els diners que Sumpa recapte de les vivendes que puga vendre, ens sembla, si més no, una eixida pel carrer d’enmig vistes estes dades tan preocupants. Sumpa no té diners i este prèstec, que s’afegeix a la llista, produirà la mort econòmica de l’empresa municipal, ofegada con ja diguem per d’altres préstecs, pels interessos que van generant-se i per l’escasa o inexistent compra dels seus pisos en Paterna.

Des de Compromís coneixen la nostra postura, en quant a una empresa pública i el seu finançament. Entenem que encara que parega allargar l’agonia, donem per última vegada una oportunitat a esta empresa. Però considerem que és el moment de replantejar l’objectiu i la viabilitat de Sumpa. Per esta raó, anem a abstindre’ns.