Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 3 d’agost del 2011

COMPROMÍS ALERTA D’UN POSSIBLE ERO EN GESPA

La coalició demana al regidor de Personal que done la cara davant els treballadors de l’empresa pública i qualifica d’irresponsable la gestió d’Agustí


Compromís manifesta que “davant les últimes informacions sobre acomiadaments a l’empresa municipal Gestión y Servicios Paterna (Gespa), l’ombra de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) està planejant sobre les persones que hi treballen perquè, només que passe de trenta el numero de treballadors que podrien acabar a l’atur i comptant el numero total d’ocupats a Gespa, la llei ja ho qualifica d’ERO”.
El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, destaca que “per a confirmar el numero exacte de treballadors acomiadats, que podria passar fins i tot del centenar, cal conéixer la modificació del pressupost actual i que es reduïsquen les encomanes de Gespa. Fins que esta informació no estiga clara, no sabrem el total de persones que l’empresa municipal té previst acomiadar”.

“Però l’elevada xifra d’acomiadaments que podria tindre Gespa provocarà que molts serveis desapareguen i que les necessitats del poble es queden sense atendre. Una situació que ve marcada per la gestió irresponsable de l’alcalde en Gespa, amb una política insostenible on l’enxufisme i el malbaratament han estat la tònica durant els últims quatre anys. Ara, després de les eleccions i amb el mes inhàbil d’agost al mig, es planteja la reducció de les encomanes de Gespa que comportarà este possible ERO”, explica el regidor.

“De moment, el regidor de Personal, Jesús Giménez, continua amb la callada per resposta i des de Compromís li demanem que done la cara davant els treballadors  i confirme l’ERO que sobrevola Gespa. La seua mala gestió, en tot allò que respecta als treballadors de l’ajuntament, només fa que donar pàbul als rumors, provocant malestar entre els treballadors per la incertesa sobre el seu futur”, indica Ramón. El regidor de Compromís subratlla a més que “es desconeixen els criteris a l‘hora de triar les persones afectades pels acomiadaments, tal i com passa amb els 27 interins que estan encara penjant d’un fil. No sabem si s’ha fet una valoració de les repercussions que poden tindre els acomiadaments sobre la qualitat dels serveis, així com també desconeguem les àrees afectades”.

En este sentit, el regidor de Compromís afegeix que “no sols parlem de la greu situació que dibuixa al municipi este possible ERO i tots els acomiadaments d’interins, també hem de pensar en l’empitjorament de les condicions laborals que van a patir els treballadors de Gespa que conserven la feina, amb reducció en les hores de treball i la conseqüent baixada de salari”.
Per al regidor de Compromís en Paterna, “la mort dels serveis públics al municipi cal buscar-la, de moment, en tres ferides sagnants: els acomiadaments d’interins, la reducció d’encomanes a la Gespa (l’únic client de la qual és l’ajuntament) i l’escandalós retall que prompte podria produir-se en la plantilla d’esta empresa municipal. Si l’alcalde haguera evitat eixa política de pa per a hui i fam per a demà, ara no estaríem condemnats ni a veure els serveis públics en perill d’extinció ni més famílies amb la seua economia domèstica també agonitzant”.

“Malgrat les advertències continuades de Compromís, la irresponsabilitat d’Agustí i la seua falta de previsió sobre les conseqüències d’una gestió econòmica insostenible, deriven en esta retallada dràstica d’ocupació pública”, conclou el regidor Ramón.

Retall: LEVANTE-EMV (3 agost)

Publicacions digitals:
HORTANOTICIAS
EL PUNT

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ustedes ya se hartaron de decirlo, recuerdo los carteles donde decian "no al enchufismo y transparencia", tambien criticaron que el alcalde no consintió que hubiera una comisión dw control en las contratacions donde estuvieran los sindicatos y la oposición, pero evidentemente fué que no...