Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 4 d’agost del 2011

COMPROMÍS DENUNCIA QUE A PARTIR DE SETEMBRE L’AIGUA SERÀ UN 50% MÉS CARA I ES PAGARAN 9€ TRIMESTRALS PER LA TAXA DEL CLAVEGUERAM

La coalició critica que Agustí  “vol que entre tota la ciutadania de Paterna paguem” per a complir la promesa electoral de tornar la Tàmer a uns pocs

Compromís, que ja va preguntar al ple del mes de juliol per la nova taxa de clavegueram, anuncia que a partir del mes de setembre “s’inclouran 9€ al trimestre, fixos per a tota Paterna, i el preu del metre cúbic d’aigua pujarà un 50%, tal i com arreplega el Reglament del Servei de Gestió Mediambiental del Cicle Integral de l’Aigua que es va aprovar en dit ple”. A més a més, “des de Compromís recordem que aquesta pujada de l’aigua s’afegeix a la del 10% en el rebut de la contribució o IBI”.

En quant al reglament, “en ell s’emmascara la taxa de clavegueram que el Partit Popular ha negat a l’empresa municipal d’aigües durant quatre anys i que, d’haver-se posat des d’un principi, haguera garantit la viabilitat econòmica d’Aigües de Paterna a més de no ser tan gravòs per a la ciutadania”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, destaca que “mitjançant aquest augment de tarifes, l’equip de govern del Partit Popular, encapçalat per l’alcalde Lorenzo Agustí, pretén que entre tota la ciutadania de Paterna paguem la subvenció per bones pràctiques mediambientals o Tàmer, de manera que les arques municipals tinguen diners i Agustí puga complir la seua promesa mediàtica de tornar-la a uns pocs ”.

El regidor afirma que “tot està molt clar al reglament, on parla expressament de ‘finançament i gestió de la subvenció per bones pràctiques mediambientals amb la finalitat de premiar les conductes sostenibles dels ciutadans incentivant d'aquesta manera l'aplicació de les mateixes’. Aleshores, des de Compromís entenem que implícitament el text està referint-se a aconseguir diners per a la subvenció i fer la devolució de la Tàmer”.

Juanma Ramón diu que, “a data de hui, al rebut de l’aigua ja estem pagant l’increment de l’IPC que durant els quatre anys últims no s’ha aplicat progressivament. Una revisió que si s'haguera realitzat anualment, ara no seria un impacte tan greu per a l'economia d'alguns paterners”.

En este sentit, el regidor de Compromís en Paterna assenyala que “parlem d’alguns perquè a la resta d'empreses subministradores d'aigua (Aigües de València) sí que li ha permès l’ajuntament del Partit Popular aquesta revisió anual de preus, pel que ja denunciem les diferències en les tarifes entre veïns de la Canyada, per exemple, i del nucli urbà”.

“Seguim sense entendre la diferència de tracte entre les empreses subministradores, sobre tot quan es perjudica a una empresa que recordem que és en un 51% municipal. No hem de pagar ara, sobtadament, les conseqüències que l’equip de govern del PP haja estat quatre anys mirant cap a un altre costat. Quines condicions han canviat perquè s'apliquen les noves tarifes ara i no fa quatre anys?”, es pregunta el regidor de Paterna.

La pésima gestió de Lorenzo Agustí en Aigües de Paterna i la seua irresponsabilitat han dut a esta empresa mixta a un carreró sense eixida. Durant quatre anys Agustí ha patit més per la seua imatge pública que per la delicada situació de l’empresa mixta, negant-li el pa i la sal sense valorar les conseqüències econòmiques que venien i que han arribat sobtadament”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Retall: LEVANTE-EMV (4 agost)

Publicacions digitals:

1 comentari:

Anònim ha dit...

Creo que debemos tomar medidas y denunciar los abusos a los que estamos sometidos por unas gestiones deplorables que solo han beneficiado a los que hoy pretenden romper el sistema,los especuladores y banca que son los auténticos gobernantes, desvairíamos denunciar ante la justicia y ingresar en juzgados pues creo recordar que el agua de paterna era un bien del pueblo y hoy es un medio de subvencionar la mala gestión Política.