Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 8 d’agost del 2011

COMPROMÍS DEMANA A AGUSTÍ QUE DEFENSE ELS INTERESSOS DE PATERNA DAVANT L’EMTRE

El regidor Juanma Ramón pregunta si Lorenzo Agustí mantindrà la seua promesa electoral de tornar la Tàmer

Compromís per Paterna, davant l’informació apareguda divendres a la premsa sobre l’escandalosa pujada, entre un 100 i un 160%, de la taxa de fem coneguda com a Tàmer, demana a l’alcalde de Paterna que “defense davant de l’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (Emtre) els interessos de Paterna, perquè la repercussió d’este augment, afegit a la nova tarifa ambiental del rebut de l’aigua aprovada pel PP, afectarà a les butxaques de la ciutadania del municipi, moltes d’elles en una greu situació econòmica insostenible”.

El regidor de Compromís, Juanma Ramón, es pregunta si Lorenzo Agustí “continuarà en la seua línia dels impossibles i mantindrà la promesa electoral de tornar la Tàmer, ara que ens la van a pujar. Seguim sense tindre clar si la devolució es farà a uns pocs o a tots, sobre tot donada la situació a les arques municipals”.

En este sentit, Juanma Ramón recorda que “per tal de tornar la Tàmer, tal i com Agustí havia promés, l’equip de govern del PP es va traure de la mànega una subvenció que anava dins del rebut de l’aigua i que tenia uns quants requisits com estar empadronat al poble, justificar una baixada en el consum d’aigua, o no tindre deutes amb l’ajuntament, entre d’altres. Però no es va fer cap campanya per tal que la ciutadania ho sol·licitara i finalment va ser el boca a boca entre la població el sistema per a que alguns, i no tots, demanaren la devolució”.

“A més a més, ara ens trobem que al nou reglament, aprovat en l’últim ple ordinari, hi ha 230.000 euros contemplats per a tornar la Tàmer, disfressada com a subvenció per bones pràctiques mediambientals, diners que no són prou. La qual cosa vol dir que si ara desde l’Emtre ens pugen la Tàmer, menys gent podrà veure retornada la taxa”, diu el regidor Juanma Ramón.

“La mala gestió del Partit Popular per allà on passa, siga l’ajuntament de Paterna o l’Emtre, acaba afectant sempre als més febles que són els ciutadans. Una bona gestió, que ha de passar perquè l’Emtre inste a tots els ajuntaments de l’Horta a minimitzar residus i treballar en la recollida selectiva i el reciclatge, per a disminuir els costos de tractament i eliminació de manera que siga innecessari augmentar la Tàmer, evitaria ara que les persones que viuen en el poble paguen més per la Tàmer”, conclou el regidor de Compromís per Paterna.


Publicacions digitals:
EL PERIÓDICO DE AQUÍ
HORTANOTICIAS