Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 8 d’agost del 2011

COMPROMÍS DENUNCIA QUE GESPA REDUIRÀ EL 50% DE LA PLANTILLA DE CONSERGES

La coalició alerta que els centres d’educació són els grans afectats de la mesura i posa com a exemple l’EPA de la Canyada, que es queda sense personal

Compromís avisa que “els retalls de personal que estan preparant-se a l’empresa pública Gestión y Servicios Paterna (Gespa) van a acabar amb el 50% de la plantilla de conserges, convertint-se ésta en la categoria professional més afectada”. A més a més, “qui puga conservar el seu treball, també veurà com empitjoren les seues condicions laborals, perquè tot apunta a reduccions de jornades i, per tant, de salari”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “a primers de setmana ja avisavem de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que acabarà arribant a Gespa, i hui sabem que només en conserges la reducció serà del 50% de la plantilla. Esta davallada és conseqüència de la baixada del 30% en les encomanes de Gespa, aspecte que significa que molts serveis desapareixen”.

En este sentit, Ramón apunta que “els centres d’educació, com els col·legis o les escoles d’adults, van a ser els més afectats ja que l’ajuntament es qui s’encarrega d’aportar els conserges i el manteniment mentre la conselleria d’Educació aporta el professorat”.

Un cas cridaner és el de l’Escola d’Adults (EPA) de la Canyada, “que directament es queda sense ningú per a obrir i tancar la porta del centre, amb la qual cosa hauria de ser la conselleria qui decidira si aporta eixa persona o no. Però tal i com està la conselleria, que també té teranyines en les seues finances, no esperem que contracte conserges per a Paterna”, subratlla el regidor.

Juanma Ramón insisteix que “seguim sense saber els criteris que han dut a l’equip de govern del Partit Popular a centrar-se en el sector dels conserges per tal d’eliminar despeses de personal en Gespa. Però si que sabem que les necessitats del poble es queden sense atendre a causa d’una política de grans bluffs propagandístics, política que ara mostra la seua pitjor cara i descobreix la vertadera imatge de l’alcalde amb una gestió municipal pésima”.

Compromís ja portava, en el seu programa de l’anterior legislatura, la creació de Gespa. Quan el PP la va crear, Compromís votà a favor perquè pensavem que era una bona ferramenta per a evitar les subcontractacions i millorar les condicions dels treballadors. Ara, després de quatre anys de govern del PP, no s’ha assolit cap d’estos objectius, més bé tot el contrari. Malauradament, el següent capítol d’esta història és el del final, que no és un altre que el de la mort dels serveis públics i l’ofegament econòmic del poble i de les famílies que tindran a una persona més en l’atur”, conclou el regidor de Compromís.

Publicacions digitals: