Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 10 d’agost del 2011

COMPROMÍS PRESENTA OFICIALMENT LA RENUNCIA A COBRAR ELS 300€ PER ASSISTÈNCIA AL CONSELL DE SUMPA

La coalició destaca que, si els altres membres del consell de Sumpa seguiren el seu exemple, es produiria un estalvi municipal de 2.700€ en cada reunió

Compromís ja no cobra les dietes que rep el seu representant per assistir com a tal als consells d’administració de l’empresa pública Sociedad Urbanística Municipal de Paterna (Sumpa), intenció que la portaveu municipal de la coalició, Loles Ripoll, va manifestar al ple del mes de juliol al conéixer l’últim informe de l’Interventor de l’ajuntament, que alertava de la delicada situació econòmica de l’empresa.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “la renuncia és efectiva des del consell celebrat ahir, mitjançant un escrit que presentarem la setmana passada per registre d’entrada, després de conéixer que dilluns 8 d’agost es celebrava consell d’administració de Sumpa. Cap conseller més, ni del Partit Popular o de la resta de l’oposició, ha decidit encara deixar de percebre els 300 euros trimestrals”.

Juanma Ramón assenyala que “si tots els consellers deixaren de cobrar estos 300 euros per assistir a la reunió del consell d’administració de Sumpa, estaríem parlant d’un estalvi municipal de 2.700 euros en cada consell, ja que a més del representant de Compromís hi ha sis del Partit Popular, un del PSOE i un d’Esquerra Unida”.

“Insistim que estar cobrant unes dietes de 300 euros per assistir a una reunió ens sembla molt frívol, quan al ple extraordinari d’agost es tractarà un assumpte tan delicat com el de les amortitzacions de llocs de treball i supressió de places de personal. No entenem com hi ha consellers que des dels partits polítics que representen tenen encara el poc respecte amb els treballadors municipals de voler rebre una remuneració que es podria destinar a altres despeses més necessàries per al poble”, subratlla el regidor de Compromís en Paterna.

D’altra banda, “el govern del PP ha externalitzat a Broseta Abogados la persona que actua com a secretària del consell d’administració, la qual cosa representa una despesa més quan un funcionari, com ho havia fet fins fa no molt l’Oficial Major, podria exercir el seu paper sense rebre remuneració per estar en les seues hores de treball. I en el mateix cas està l’externalització dels serveis jurídics de Sumpa, que també els ha assumit Broseta Abogados, incrementant més la despesa municipal”, assenyala Ramón.

“I un altre cas, que també mereix menció, és el dels funcionaris que assisteixen com a experts assessorant al consell d’administració, activitat que fan en hores de treball i cobrant unes dietes només per canviar-se de despatx. Es tracta d’uns diners que el consistori també podria estalviar”.

No hem d’oblidar tampoc que 140 persones de l’altra empresa municipal, Gestión de Servicios Paterna (Gespa), tenen el seu futur laboral penjant d’un fil. Són treballadors que han de veure com Sumpa i Gespa malbaraten diners en dietes dels consellers i de tota la estructura burocràtica que tenen. Per això des de Compromís recordem que també hem fet la proposta de fusionar les dos empreses municipals, Sumpa i Gespa, per a estalviar despeses, a més de la nostra renuncia a les dietes per assistència a ambdós consells d’administració”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Retalls:
LEVANTE-EMV (10 agost)
LAS PROVINCIAS (10 agost)
Publicacions digitals: