Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 16 de setembre del 2011

COMPROMÍS DENUNCIA QUE L’ESCOLA D’ADULTS COMENÇA EL CURS SENSE CLASSES DE VALENCIÀ

La coalició critica que als alumnes ja matriculats se’ls ha posat en llista d’espera sense garantir-los que vaja a impartir-se l’assignatura

Compromís manifesta la seua “indignació pel tracte que s’està donant a l’enseyament públic i en valencià a Paterna, que ara rep un nou colp amb l’eliminació de les classes de valencià en l’Escola d’Adults (EPA) dels grups de la Mercé perquè no hi ha professorat per a impartir l’assignatura, ja que la persona que impartia estes classes ha sigut traslladada”.

En este sentit, el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, destaca que, “amb la supressió d’esta plaça de professor de valencià, que ara depén de la Conselleria d’Educació que es torne a ocupar, també hem sabut que s’està eliminant la possibilitat de preparar-se per als exàmens de la Junta Qualificadora, una formació que donava la mateixa persona que ara ja no figura com a professorat de l’EPA”.

El regidor Ramón afirma que “damunt d’assistir com a convidats de pedra en el maltractament del valencià per part de l’equip de govern del Partit Popular, hem de veure com es menysprea als alumnes que han triat esta assignatura, i que no se’ls ha avisat amb prou antel·lació, deixant que es matricularen quan tot apuntava que el valencià desapareixia de l’EPA”.

Precisament, “la desaparició d’este membre del professorat de l’EPA està directament relacionada amb els retalls de Gespa, empresa pública que fins ara estava portant el servei que en teoria li correspon a la Conselleria. Després d’esta maniobra d’Agustí, la pilota està al sostre d’Educació i, mentres decideixen, els veïns de Paterna han perdut l’assignatura de valencià en l’EPA”, explica Juanma Ramón.

“Des de Compromís pensem que l’equip de govern del Partit Popular pren el pel a la ciutadania en qüestions d’enseyament i que l’interés per la nostra  llengua és totalment fictici, només de cara a la galeria. Per això demanem que l’equip de govern es prenga seriosament l’ensenyament públic i en valencià, i que es plante davant de la Conselleria per tal que amb la major brevetat possible l’EPA puga oferir de nou les classes de valencià als alumnes que estan matriculats”, conclou el regidor Juanma  Ramón.

Publicacions digitals:

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Que jo sàpia la profesora que feia classes de valencià a l'EPA Paterna era Empar, directora l'any passat. Era funcionària i amb plaça titular de de L'EPA Paterna. Si ha marxat, deu ser que ha demanat trasllat ella mateixa. Però no crec que tinga res a vore amb la reducció de personal de GESPA. (La conec personalment perquè va ser professora meua al nivell mitjà i al superior).

Anònim ha dit...

La persona que donava valencià era interina del Ajuntament, al crear GESPA la pasaren a l'empresa municipal...i ara es de veres que no l'han despatxat, però l'han canviat de lloc a donar classe a un altra escola i un altra matèria...No se si es diu Empar o com, el cas es que la plaça de profesora de valencià en l'EPA dels Grups de la Merced continua vacant...i amb gent matriculada i grups aprovats per la Conselleria