Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 1 de setembre del 2011

COMPROMÍS DENUNCIA UNA NOVA AGRESSIÓ ALS SERVEIS PÚBLICS AMB L'ACOMIADAMENT DE 27 TREBALLADORS DE L’EMPRESA MUNICIPAL GESPA

La coalició denúncia l'acomiadament de treballadors encarregats del manteniment de jardins i instal.lacions esportives, neteja d’edificis municipals i del servei de benestar social

Compromís denuncia que l'Ajuntament de Paterna farà efectiu demà l’acomiadament de 27 treballadors de GESPA. La coalició manifesta que “davant les últimes informacions sobre acomiadaments a l’empresa municipal Gestión y Servicios Paterna (Gespa), l’Ajuntament de Paterna evita fer un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) legal al acomiadar a un percentatge de treballadors inferior al que marca la llei”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “esta situació es pot qualificar de kafkiana, ja que, al acomiadar sense cap preavís als treballadors afectats, l’ajuntament haurà d’indemnitzar-los. Situació que no s’enten quan, des del mateix consistori, justifiquen els retalls laborals per estalviar, i ara, només per les preses al no avisar als treballadors 15 dies avans, hauran d’indemnitzar-los amb prop de 20.000 euros, tal i com assenyalen des dels sindicats”.


El regidor de Compromís subratlla a més que “es desconeixen els criteris a l‘hora de triar els treballadors acomiadats. No sabem si s’ha fet una valoració professional de les persones afectades i de les repercussions que poden tindre els acomiadaments sobre la qualitat dels serveis”.

El regidor Ramón destaca que "hi ha treballadors de diferents àmbits com neteja d'edificis públics, d'instal·lacions esportives, de benestar social, etc". El regidor de Compromís per Paterna destaca que "estos nous acomiadaments van a repercutir en els serveis que l'ajuntament dóna a la població: instal·lacions esportives més brutes, jardins amb papers i excrements de gossos, menys serveis d’ambulàncies i menys serveis d’atenció domicialiària per a atendre situacions d'exclusió social. Això suposarà que la qualitat de vida de Paterna es ressentisca enormement".

La situació és un despropòsit absolut. Una situació que ve marcada per la gestió irresponsable de l’alcalde en Gespa, amb una política insostenible on l’enxufisme, les contractacions a dit i el malbaratament han estat la tònica durant els últims quatre anys. Des de la creació de Gespa, l'alcalde ha dit que esta empresa tenia superàvit, i ha presumit de la seua bona gestió. Ara es pot comprovar que no ha sigut així, i és ara, després de les eleccions i amb el mes inhàbil d’agost al mig, quan es planteja la reducció de les encomanes de Gespa que comportarà l’acomiadament de 27 persones” afegeix.

 “Malgrat les advertències continuades de Compromís, la irresponsabilitat d’Agustí i la seua falta de previsió sobre les conseqüències d’una gestió econòmica insostenible, deriven en esta retallada dràstica d’ocupació pública”, conclou el regidor de Compromís, Juanma Ramón.


Retalls:
1.-LEVANTE EMV (1 setembre)
2.-EL MUNDO (1 setembre)

Publicacions digitals: