Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 14 d’octubre del 2011

COMPROMÍS CRITICA QUE AGUSTÍ S’EXCUSE EN LA REACTIVACIÓ ECONÒMICA PER A ENCOBRIR LA MODIFICACIÓ DEL PGOU A MIDA DELS INVERSORS

La coalició insisteix que “les formes, com sempre, no són les més adequades en qualsevol consistori democràtic”


La regidora i portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, després de celebrar-se hui el ple extraordinari per a aprovar el document d’avaluació ambiental del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), ha destacat que “els focs d’artifici, en època preelectoral i de crisi, es paguen cars. I la ciutadania de Paterna no té perquè pagar les errades de l’alcalde i els deliris urbanístics al servei del gran capital, amb esta intentona que té tots els trets de ser un ‘pelotazo urbanístic’.

“També l’alcalde parla que es crearan moltíssims llocs de treball però a la vista està que porta quatre anys prometent-los i l’únic que fa és acomiadar treballadors”, ha afegit.

Loles Ripoll ha explicat que “el vot de Compromís ha sigut en contra perquè trobem que el procés iniciat està ple d’irregularitats. Considerem que hi ha una greu falta d’informació i de transparència. Partim que un text com el que es presenta, i que ja ha passat per la preceptiva comissió informativa, no es pot tindre en la mà per art de màgia, i que no hi ha dates concretes de res, contestant-nos que el procés s’ha començat a desenvolupar des del començament de la legislatura”.

“També pensem que l’alcalde es lleva de damunt la contractació de l’empresa que ha redactat el document, explicant en el ple, perquè no consta en cap apartat de l’expedient, que ho ha fet la Sociedad Urbanística Municipal de Paterna (Sumpa). Però qui ha de proposar qualsevol estudi perquè és el promotor natural del PGOU és l’ajuntament, i no que Sumpa per iniciativa pròpia demane i contracte un estudi”, ha assenyalat la regidora.

A més a més, “sembla que el parer de l’Oficial Major i el de l’Interventor no compten per a l’alcalde i més quan ambdós coincideixen en el mateix punt: falta documentació, i documentació importantísima quan s’està parlant de futures operacions urbanístiques que afecten a milions de metres quadrats. Falten dades econòmiques de la repercussió d’esta operació”, ha dit la portaveu municipal.

Precisament, Compromís ja alertava la setmana passada que si es feia una requalificació d’uns terrenys, d’uns dos milions de metres quadrats, que ara no són encara urbanitzables, “significaria una afectació molt gran del terreny, sense oblidar l’afectació per al trànsit i les vies de comunicació en un municipi que té cinc polígons industrials i de negocis. Ens trobarem amb un impacte ambiental brutal si es requalifiquen zones de secà, un espai natural que està travessat pel Barranc d’En Dolça i que des de Compromís hem demanat que siga un espai natural protegit”.

“Ara el document que es presenta parla de dos alternatives per a requalificar terrenys rústics i crear sòl residencial i/o terciari. I en Compromís ens preguntem: construirà Sumpa més vivendes que s’afegiran a la borsa de vivendes que ja té sense ocupar? Què passarà amb les naus buides de Font del Gerro o les oficines sense ocupar en Tàctica? Vestim un sant per a desvestir una capella sencera?”, ha conclòs la regidora Loles Ripoll.



Publicacions digitals:
EL PERIÓDICO DE AQUÍ
ADN
DIARIO CRÍTICO
HORTANOTICIAS
PATERNA BIZ
ABC
LEVANTE-EMV
LAS PROVINCIAS
INFORMA VALENCIA