Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 19 d’octubre del 2011

COMPROMÍS-EQUO RECLAMA AL GOVERN CENTRAL LA CESSIÓ DE LES COMPETÈNCIES DE TRAGSA A LA GENERALITAT

La prevenció hauria de ser un eix fonamental en les polítiques medi ambientals


La candidata número 2 per València de la coalició Compromís-Equo, Cristina Domingo, ha assegurat que la seua formació reclamarà en el Congrés, durant la pròxima legislatura, la cessió de les competències de TRAGSA a la Generalitat.
Des de Compromís-Equo es defén la necessitat  d’unificar els serveis de vigilància, prevenció i extinció d’incendis que actualment són atesos per VAERSA i TRAGSA per separat, suprimint l'actual divisió de funcions entre l'empresa de la Generalitat i la del Ministeri, passant tot a ser competència de la Generalitat.
Segons Domingo “és lamentable que durant la passada legislatura ni el govern central en mans del PSOE ni el de la Generalitat del PP hagen prioritzat l’interés general en la lluita contra incendis i hagen mantingut dos corporacions diferenciades amb l’única finalitat de col·locar els seus afins”.
Per a Compromís-Equo la prevenció hauria de ser un eix fonamental en les polítiques de les administracions, les que, al contrari, no dubten a apostar quasi exclusivament en invertir en operatius d'extinció.
Segons Domingo “com han avançat nombrosos experts si no es canvien les actuals polítiques de lluita contra incendis estos continuaran produint-se, amb una virulència i intensitat, que dependran de les condicions climatològiques, ja que no s'està operant sobre les causes estructurals d'estos sinistres”.
És una qüestió evident que els incendis forestals no desapareixeran fins que no ho facen les principals causes estructurals que els generen. L'abandonament del camp i el consegüent augment de la biomassa, units a l'alta intencionalitat i les males pràctiques agràries fan que les nostres muntanyes siguen un autèntic polvorí.
Per tots estos motius des de Compromís-Equo s’aposta per ampliar la dotació de tècnics en l'administració per a planificació, inspecció, vigilància, investigació i control. Així com l’increment de les plantilles per a l'extinció, però sobretot, per a la prevenció d'incendis forestals, amb contractes indefinits, així protegiran millor a la població i les muntanyes dels efectes d'estos sinistres i contribuiria a la fixació de la població rural.