Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 27 d’octubre del 2011

INTERVENCIÓ DE LA PORTAVEU MUNICIPAL LOLES RIPOLL. SOBRE LA SUPRESSIÓ DE LES DIETES DE SUMPA I GESPA

A continuació destaquem la intervenció de la portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, defensant la moció on el grup demanava la supressió de les dietes per als consellers en les empreses públiques Sumpa i Gespa.

Donat que la moció que Compromís porta hui al ple, sobre la supressió de les dietes als consellers, tècnics i secretaria de les empreses Sumpa i Gespa, ha causat tanta indignació entre alguns corporatius, volem fer algunes puntualitzacions:

1) Compromís anuncia la seua intenció de deixar de cobrar les dietes de Sumpa i Gespa en el ple del 25 de juliol. Ens ha arribat que algun corporatiu ha dit que era una estratègia electoral. I nosaltres li contestem, senyor Giménez, que l’anunci d’avançar les generals el fa José Luis Rodríguez Zapatero el dia 29 de juliol. Com podrà comprovar, ningú sabia el dia del ple de juliol que a la tardor tocaria anar a les urnes de nou.

2) En segon lloc, podem arribar a entendre que les dietes es donen per la raó de tindre una responsabilitat com a conseller en ambdues empreses. Compromís continua tenint la seua responsabilitat, tant en Sumpa com en Gespa, però sense cobrar. Igual que el senyor alcalde, que també té la seua responsabilitat, i que com a president de les dos empreses és, fins i tot, més gran que la d’un conseller. I tampoc cobra.

3) A més a més, Compromís ha esperat prundencialment a què de manera voluntària PP, PSOE i EU renunciaren a estes dietes. Però tot segueix igual que al mes d’agost, quan al ple ordinari es va oficialitzar la nostra renuncia. Sembla que el tema de fer les coses de manera voluntària no va ni amb PP, ni amb PSOE ni amb EU.

4) Per últim, també algú pot pensar que la renúncia podia haver sigut abans, en l’anterior legislatura diran alguns. Bé, ara la situació econòmica és molt diferent i l’actual conjuntura ens fa replantejar moltes coses i donar prioritat a unes altres. En Compromís ja ho hem dit: ara mateix, amb un panorama de retalls i d’acomiadaments en el consistori, amb els 76.500 euros anuals que costen les dietes només dels consellers (a banda estan els tècnics i la secretaria), es podrien mantindre quatre llocs de treball. Només és un apunt que considerem cal tindre en compte.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Yo creo que han dado un ejemplo aunque los demás y me refiero a toda la oposición han intentado desvirtuarles, lo pedia la gente del 15M, donde por cierto se veia constantemente a la gente del PC intentando copar el movimiento, y alguna vez a los del PSOE, y lo pedían las asambleas de trabajadores.
Echar en cara si se hace más tarde o más pronto al final es justificar el no haber tomado la decisión ellos antes, a pesar de llevarlo en su programa como dijo el señor Rozalén en la radio, aunque la verdad es que le costó bastante decir, aunque es normal sobre todo después de las contradicciones entre ellos con lo de si cobramos, no cobramos al entrar al ayuntamiento.
en cuanto a la postura del PSOE de darlo a una ONG...o a la del PP a un fondo solidario...pero una parte. Es no decir nada. si lo tienen tan claro que renuncien y punto.