Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 27 d’octubre del 2011

INTERVENCIÓ DEL REGIDOR JUANMA RAMÓN AL PLE D'OCTUBRE. SOBRE L'APROVACIÓ DEFINITVA DE LA TARIFA AUTOSUFICIENT PER A LA GESTIÓ MEDIAMBIENTAL DEL CICLE INTEGRAL DE L'AIGUA

A continuació reproduïm una de les intervencions del regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, al ple d'ahir dimecres 26 d'octubre.

15. INFRAESTRUCTURES. AMPLIACIÓ DE L'INFORME DE RESOLUCIÓ D'AL·LEGACIONS I APROVACIÓ DEFINITIVA DE LA TARIFA AUTOSUFICIENT PER A LA GESTIÓ MEDIAMBIENTAL DEL CICLE INTEGRAL DE L'AIGUA

Continuem mostrant la nostra disconformitat amb el reglament, com ja diguerem al ple de juliol, a l'estudi de costos que han elaborat vostés, que continuen amb la seua idea de justificar una pujada de tarifes a tots per financiar una subvenció, que es trauen de la manega, i que només donaran a uns pocs, als que complixquen els requisits que vostés decideixen.

Una subvenció que al ple de juliol em negaren que tiguera res a veure amb la tornada de la tamer, que no m’ho inventava jo…que al BOP de 21 de gener de 2011 deia:
"las  entidades colaboradoras deberán hacer constar en el ultimo recibo  de suministro de agua del año 2010 de los beneficiarios de la subvención de adopción de buenas prácticas ambientales, las siguientes circunstancias:
-descuento subvención concedida por el ayto de paterna (tamer)= importe"
 

Queda clar que la relació no me la inventava jo, i vostés al ple de juliol digueren:
"El sr. Alcalde insiste: se trata de una devolución medioambiental, esa es la cuestión, nada que ver con la tamer. Asimismo, el sr. Romero se reitera en lo expuesto anteriormente".

Una subvenció que després el sr. Romero, després de votar en contra de la tamer a l’emtre, ix a bombo i platillo a la prensa diguent lo contrari,
Las provincias 8 de agost

“El ayuntamiento ha tenido que buscar una via legal para cumplir con la promesa electoral del PP de no aumentar la tasa”

“El ayuntamiento de Paterna (Valencia) devolverá a sus ciudadanos el importe de la subida de la tasa de basura (tamer) aprobado el pasado viernes, mediante la entrega de “un premio económico a aquellos que cumplan buenas prácticas medioambientales que conduzcan al ahorro de agua”

Com diu premi? Que van a fer una rifa? Quina es la veritat, te res a veure, com en juliol?O després en agost es posen la medalla i si que tenen relació subvenció - tornada de támer com al 2010. Qui mentix?

Perdone sr. Romero, no puc estar d’acord que justifique una nova tarifa que pagarem tots amb el donar una subvenció per a premiar aquests comportaments o d’altres a uns pocs… Perdone pero no em pareix just. Més quan, molts dels que no podran accedir a la subvenció son aquells que tenen deutes amb l’ajuntament, aquells que no han pagat la taxa del fem socialista, aquella que voste va criticar tant i que anava a llevar. Per culpa de voste, ara tota esta gent que va creure en vosté, consta com a que te deutes amb l’ajuntament i ara no podran tindre acces a la famosa subvenció, ni a aquesta ni a qualsevol…

Esperem que si torna a modificar el reglament considere llevar aquesta subvenció o tornada de tamer (com vullga) i estarem encantats de tornar a debatre i si ens dona oportunitat fer les nostres propostes... Si realment vol que la gent estalvie aigua, puje l’aigua als grans consumidors, al bloc de consum més alt, castigue, castigue molt a qui ho fa mal. Com “ambientalista”, millor com ecologista, li demane que seguixca el principis ecologistes de qui contamina paga, qui més consumisca un recurs que ho pague més car… o acabara donant subvencions a qui no contamina?

Penalitzar a l'infractor,  a qui més consumisca, li ho cobra molt més car, si vol, no em premie per estalviar, estalviar aigua ja és la meua obligació, no contaminar ja es la nostra obligació.

I si vol cumplir una promesa electoral amb uns pocs veins, no ho faça pujant-mos la tarifa a tots…

Moltes gràcies