Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 25 de novembre del 2011

COMPROMÍS DEMANA LA PARALITZACIÓ DE LA MODIFICACIÓ DEL PGOU DE PATERNA PER CONTRADIR EL DECRET D’INVERSIONS ESTRATÈGIQUES DEL CONSELL

La coalició durà al ple de novembre una moció on exigeix la suspensió indefinida de l’expedient de modificació del Pla General


Compromís per Paterna, davant el procés iniciat de modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) del municipi, demanarà en el ple del mes de novembre que “es paralitze i suspenga la modificació del PGOU, ja que trobem que contradiu el decret-llei 2/2011 de la Generalitat que regula la implantació d’iniciatives empresarials que poden acollir-se a la figura de les Actuacions Territorials Estratègiques, com ara el centre comercial ‘Puerto Ademuz’, presentat per Eurofund Investment”.
El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “cal treballar en una línia de racionalització dels usos estratègics del territori que, òbviament, li pertoca al Consell i que ho fa amb este decret”.

En este sentit, el regidor assenyala que “amb la moció que portem al ple continua afavorint-se que una empresa puga establir-se al terme municipal de Paterna, i que així es creen llocs de treball al poble. En Compromís estem a favor de la creació d’ocupació, però no a costa de destruir el terme municipal amb un urbanisme fet a mida d’interessos que desconeguem i que l’equip de govern del Partit Popular tampoc ens explica”.

Així, la moció de Compromís per Paterna “s’empara en l’esperit del decret-llei 2/2011 que indica que les Actuacions Territorials Estratègiques podran realitzar-se sense l’exigència de la revisió del PGOU municipal. La seua implantació es produirà de forma sobrevinguda per a la seua execució immediata, al no estar prevista normalment al Pla General”.

Per tant, “sota aquest nou marc legislatiu es demostra que no és necessari modificar l’actual PGOU, és a dir, no cal requalificar altres àrees del terme per afavorir o permetre la ubicació del centre comercial Puerto Ademuz o Ikea, donat que la Conselleria seria l’encarregada d’assumir les competències en matèria d’urbanisme davant les Actuacions Territorials Estratègiques”.

“Així mateix, l’inici de  l’actual revisió del PGOU en un moment de baixa activitat i demanda de vivendes, naus industrials i en general del nou sòl residencial i terciari a Paterna transmet als mercats un missatge contradictori, que pot devaluar les actuals borses immobiliàries en venda. I precisament el mateix Ajuntament ha considerat oportuna l’aplicació del recàrrec del 50% en l’IBI a les vivendes desocupades en mans de constructores i immobiliàries perquè presuposa que en seran nombroses”.

“Tots aquestos arguments ens porten a exigir amb la moció que l’Ajuntament de Paterna suspenga indefinidament l’expedient de modificació del PGOU, el qual, a més de suposar un greu impacte mediambiental, seria també una càrrega burocràtica que podria entorpir i retrasar el projecte Puerto Ademuz, a més de la important despesa necessària per a la seua tramitació”, conclou el regidor de Compromís, Juanma Ramón.


Retall: LEVANTE-EMV (25 novembre)

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
HORTANOTICIAS
EL PERIÓDICO DE AQUÍ
DIARIO CRÍTICO CV