Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 24 de novembre del 2011

COMPROMÍS DENUNCIA QUE L’AUGMENT DE L’ABSENTISME ESCOLAR ÉS CONSEQÜÈNCIA DE LES RETALLADES DEL PP

La coalició destaca que en el curs 2010-2011 hi ha 67 casos més de menors absentistes

Compromís, després de conéixer l’informe-memòria sobre el programa municipal d’intervenció en l’absentisme escolar, manifesta que “l’increment de 67 alumnes més en les xifres d’absentisme escolar a Paterna és una conseqüència directa de les retallades que venen patint els serveis socials del municipi”.

L’informe, que es presenta al Consell Escolar Municipal que es celebra hui a Paterna, recull que el numero d’absentistes escolars en etapes d’educació obligatòria (primària i secundària) en el curs 2010-2011 ha estat de 337 menors, mentre que el curs anterior el numero de menors absentistes pujava a 276, augmentant la xifra en 67 casos”.

El regidor de Compromís per Paterna, Juanma Ramón, explica que “el programa municipal d’absentisme escolar necessita d’intervencions conjuntes entre les educadores i la resta de personal de serveis socials, un departament que ha vist una important retallada en treballadors. El resultat final de la falta de recursos és que hi ha molta feina a fer però no s’arriba a tot per la gran quantitat de funcions a realitzar amb les poques persones que hi ha. I el pitjor de tot és que el numero d’alumnes absentistes creix”.

A més a més, “sabem que també s’han reduït les visites a domicili i les intervencions de les educadores, però no per falta d’interés de totes les persones que treballen a peu de carrer en este programa, sinó per la manca d’interés de l’equip de govern del Partit Popular que no ha prioritzat els serveis socials essencials en uns moments de greu crisi com els actuals”.

“La ciutadania necessita programes com este, amb els recursos econòmics i d’infraestructura imprescindibles per a dur-los endavant, i no despeses que no porten enlloc com un Butlletí d’Informació Municipal en paper, o pagar dietes en Sumpa i Gespa als consellers que assisteixen o als funcionaris que van com a tècnics i canvien de despatx”.

Ara estem esperant la sorpresa dels pressupostos municipals de 2012, que poden ser més irreals encara que els darrers, on la partida destinada a serveis socials potser ni contemple una despesa per a desenvolupar programes similars al Programa Integra”.

Per al regidor de Compromís en Paterna, “sabem que són programes que han d’estar tutelats per Conselleria però compartim el sentir de molts que pensen que l’Ajuntament com a casa de la ciutadania ha de donar més entitat a estes actuacions i evitar que s’arribe a la situació actual, on s’han comptabilitzat 67 casos més d’absentisme escolar”.

Retall: LEVANTE-EMV (24 novembre)

Publicacions digitals:
PATERNA AHORA
PATERNA BIZ
EL PUNT