Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 30 de gener del 2012

COMPROMÍS ACUSA AGUSTÍ DE SER CORREPONSABLE EN LES IRREGULARITATS URBANÍSTIQUES DEL PAI DE LA VILA ROMANA

La coalició denuncia que Agustí eludisca responsabilitats i li exigeix la reposició de la legalitat urbanística, a més de la immediata protecció del jaciment romà

Compromís per Paterna, després de conéixer que el Fiscal demana la nul·litat de la reparcel·lació del Sector Río, aprovada pel ple del 2 de novembre de 2007, per haver-se atribuït indegudament a Proyectos Paterna S.L. una edificabilitat que no li correspón per considerar-li propietari del vial Santíssim Crist de la Fe, “considerem Lorenzo Agustí corresponsable de totes les irregularitats detectades pel Fiscal sobre el PAI de la Vila Romana, ja que l’alcalde coneix des del principi que el promotor tenia en la seua parcel·la un vial, el del Santíssim Crist de la Fe, de titularitat municipal des de 1972”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “tot comença quan l’alcaldia estava governada pel PSOE-EU i quan arriba el PP, podia haver-ho regularitzat, tal i com indiquen els informes dels tècnics que han passat per la Comissió Informativa de la Vila Romana. Però Lorenzo Agustí decideix mirar cap a un altre costat i acorda la reparcel·lació definitiva en 2007. La història del pelotaso és així: el PSOE-EU centra, el PP remata i gol”.
Segons Ramón, “no entenem que ara l’alcalde, Lorenzo Agustí, s’espolse les responsabilitats i demane nous informes, quan en té un de l’arquitecte municipal del 10 de novembre de 2011, on textualment diu que “corresponde a la reparcelación el cálculo del aprovechamiento tipo, es decir que el aprovechamiento tipo es provisional y la reparcelación está facultada para recalcularlo”.

“Les diligències del Fiscal són demoledores i demostren totes les irregularitats en el procés de reparcel·lació del Sector Río, que es va aprovar en 2007, amb els vots del PP i Lorenzo Agustí com alcalde. Fet molt estrany quan en 2005, Agustí, des de l’oposició, reclamava la titularitat municipal del vial”.

Des de Compromís “exigim  que l'Ajuntament repose la legalitat urbanística basant-se en la protecció total del jaciment, de cara a que puga ser visitat pel poble amb un itinerari de visites guiades, sense que la operació tinga cap cost per al municipi”.

I també “cal exigir a l’alcalde que done explicacions sobre el deplorable estat de conservació de la part del jaciment de la Vila Romana que es troba en la parcel·la municipal, i que està pràcticament igual que quan va trobar-se, tot envaït pels matolls i deixant-se perdre’s, sense cap tipus de protecció. Si aquesta és l’estima que sent l’ajuntament de Paterna pel seu patrimoni històric, no ens estranya l’actual estat de deteriorament que s’observa al lloc”, afirma Ramón.

“Estem parlant que aquest jaciment de la Vila Romana de Paterna canvia la història del municipi. És una troballa cabdal per a parlar de l’origen d’època romana del poble, ja que aquestes restes arqueològiques expliquen que hi havia un centre de producció que va estar funcionant durant set segles, segons les dades dels arqueòlegs. Compromís treballarà per la recuperació del patrimoni històric paterner i perquè el poble conega un jaciment que està més amagat pel PP que pels matolls i la terra que el cobreixen”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Retall: LEVANTE-EMV (28 gener)

Publicacions digitals:
EL PERIÓDICO DE AQUÍ
PATERNA BIZ
HORTANOTICIAS
CRÓNICA PATERNERA