Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 27 de gener del 2012

COMPROMÍS CONSIDERA QUE LES CONTRACTACIONS MENORS DE SUMPA ESTAN FORA DE CONTROL

La coalició vol saber perquè Broseta Abogados canvia en tres mesos les normes de contractació de Sumpa

Compromís ha demanat per registre el llistat de tots els contractes menors que s’han fet a través de la Societat Urbanística Municipal de Paterna (Sumpa), “ja que volem donar-li el benefici del dubte a la regidora Maria Villajos quan diu que aquest ajuntament és transparent del tot. Però mal comencem perquè de moment ens hem trobat amb que el reglament per a fer contractacions menors en Sumpa es va canviar tres mesos després que s’haguera aprovat. Raó per la qual pensem que s’ha fet un malbaratament dels diners públics per la mànega ampla que suposen les noves normes”.

Des de la coalició afirmen que “no ens conformem amb la interpretació de mínims que el Partit Popular fa sobre la Llei de Contractació, per la qual cosa insistim en una transparència absoluta”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “les instruccions internes de contractació de Sumpa per a obres, serveis i subministres de quantia inferior a 50.000 euros es varen aprovar en octubre de 2008 i en gener de 2009 s’aprovaren unes altres, redactades per Broseta. Què ha canviat en tres mesos per a que es tornen a redactar unes instruccions noves? Quant ha costat a les arques municipals que Broseta fera la nova redacció?”.

A més a més, Ramón explica que “contrastant el primer reglament amb el segon fet per Broseta ens trobem que l’últim obri la porta a l’obscurantisme econòmic, perquè permet contractar sense plecs de condicions ni contracte, només incloent la factura i aprovació del pagament o de la despesa, sense que s’incloga cap certificat on s’indique que hi ha prou diners als pressupostos”.

Tot això “ens planteja molts dubtes sobre els diners que aquest ajuntament s’ha gastat, i que ningú sap qui els ha autoritzat, com ara els 58.000 euros per a Evren i el seu estudi d’avaluació ambiental, que encara estem esperant que algú justifique eixa despesa. No hem d’oblidar que estem parlant de diners públics i que alhora estem sentit com des de l’equip de govern s’omplin la boca diguent que tot és transparent. Res més lluny de la realitat”.

“Per tot això Compromís està demanant fa molt de temps transparència en l’actuació de l’equip de govern, transparència que només es demostra aportant la documentació que els demanem o tenint accés sense cap tipus d’entrebanc.

Així Compromís, mitjançat una moció, demanarà la voluntat de l’adminsitració a l’hora de donar explicacions sobre el seu funcionament”.


“Pensem que Paterna necessita actuacions com les que proposarem a la moció, perquè l’ajuntament funciona amb els diners de tots i, per aquesta raó, la ciutadania del poble ha de saber què és fa amb tot el que es recapta amb els seus impostos. Per no dir que també exigirem que es conteste com cal a la ciutadania que demanda informació, ja que es tarda molt o ni tan sols se’ls contesta. I com a exemple d’això està la bústia ciutadana del poble que estar està però no dóna el servei que hauria de donar”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

Publicacions digitals: