Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 31 de gener del 2012

COMPROMÍS DENUNCIA QUE L’AJUNTAMENT DEMANA UNA SUBVENCIÓ PER A NÒMINES DE DOS TREBALLADORS SOCIALS QUE ACABA D’ACOMIADAR

La coalició critica que el programa d’aplicació del Sistema Nacional de Dependència en Paterna està suspés perquè no hi ha personal i que ara es pretén contractar des de Gespa quan això seria il·legal

Compromís considera que l’Ajuntament de Paterna “torna a fer de les seues en quant a desorganització i caos administratiu, ja que acaba de demanar una subvenció per a despeses de personal en els serveis municipals d’atenció a dependents, que ara no té personal perquè foren acomiadats a principis de gener”.

La coalició denuncia que “la tinent d’alcalde Sara Álvaro ja tenia previst des del 13 de desembre que el servei s’encomanara a Gespa, tal i com reflexa l’informe en contra del cap d’àrea de Garantia Social, on diu textualment que ‘no se acredita la necesidad de la encomienda, al prestarse de modo directo por el ayuntamiento de forma muy correcta y más ágil y eficaz (…) evitando así la descoordinación y duplicidades’. Malgrat tindre aquesta informació, el PP decideix acomiadar el 14 de desembre als treballadors socials que prestaven el servei de dependència. Persones que varen ser acomiadades per la seua ‘innecessarietat’, segons el cap de Personal. Amb la qual cosa quedaria clar que este servei s’ha suprimit des de l’1 de gener d’enguany”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “huit dies després de deixar en el carrer als dos treballadors socials, encarrega la contractació de dos persones mitjançant l’empresa pública Gespa per a fer la mateixa tasca. La qual cosa demostra que acomiadant interins no estalvíem res i damunt l’ajuntament de Paterna ha perdut la subvenció de gener i pot perdre una subvenció total de 58.000 euros per no fer les coses com toca”.

En este sentit, Ramón assenyala que “hi ha un informe de la Secretaria del consistori que alerta que una possible contractació dels dos treballadors socials a través de a Gespa no s’ajustaria a la legalitat perquè l’ajuntament ha de procedir a la selecció i contractació del seu personal. Així que estaríem davant un comportament del tot irregular i il·legal”.

“I no sols això. També trobem que un aspecte essencial per a que hi haja un servei és que compte amb persones que puguen donar-lo. Raó per la qual des de Compromís volem avisar l’equip de govern que si no hi ha els dos treballadors socials que cal, la subvenció no arribarà. Potser l’alcalde i els seus regidors del PP estiguen jugant ara a allò de què va ser primer, la gallina o l’ou, però amb els treballadors i la subvenció per a pagar-los el sou”, comenta el regidor Juanma Ramón.

D’altra banda, “volem que algú ens explique perquè en l’expedient de la subvenció no hi ha acreditació del servei, ni enumeració, identificació ni ubicació dels mitjans materials que s’exigeixen per a donar-lo, ja que si esperen que els donen una subvenció només per afirmar que ho tenen tot, estan molt equivocats”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

Retall: LEVANTE-EMV (1 febrer)

Publicacions digitals:
CRÓNICA PATERNERA
LA NOTICIA DIGITAL