Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 9 de gener del 2012

LA RETIRADA DEL MINIECOPARC DE LA CANYADA PROVOCARÀ EL DETERIORAMENT DEL PARC NATURAL

Compromís alerta de la possible proliferació d’abocaments i escombreries d’obres domèstiques en qualsevol lloc per la manca d’uno més específic per a dipositar-les

Compromís, després de les queixes veïnals sobre la retirada del miniecoparc de la Canyada, considera que “este fet és un nou colp a la desprotecció que pateix el medi ambient en el poble de Paterna, ja que amb la seua desaparició està provocant-se directament que el Parc Natural del Túria i zones periurbanes vegen un augment del seu deteriorament. Això és una nova mostra que, a l’hora de prioritzar, el medi ambient no és fonamental per al Partit Popular”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “vivim hores baixes en la cultura mediambiental del municipi, ja que ahir denunciàrem que desapareix la Unitat Policial de Medi Ambient, a més de recordar que ja no hi ha Ecoparc en el poble, i hui ens trobem amb la supressió del miniecoparc de la Canyada. Es veu que les ments pensants d’aquest equip de govern del Partit Popular no han valorat la possible proliferació d’abocaments i escombreries d’obres de les vivendes, que es deixaran ara en qualsevol lloc per la manca d’unes instal·lacions adequades, com fins ara ho era el miniecoparc”.

Ramón destaca que “a este desficaci cal afegir el malbaratament energètic que contemplen els pressupostos municipals de 2012, que prompte s’aprovaran definitivament, i on per exemple la despesa en consum elèctric puja 1.721.650,83 € , un 127% més respecte a 2011”.

Des de Compromís “ens preguntem on han quedat eixes bones intencions, del tot fictícies, dels convenis signats fa més d’un any amb entitats com l’Institut Tecnològic de l’Energia (ITE), per a assessorar aquest ajuntament i els de l’Eliana i Sant Antoni de Benaixeve”.

“L’objectiu era que l’ITE ajudara els consistoris a millorar els rendiments energètics, reduir els consums d’energia i disminuir les emissions de CO2. Però tot s’ha capgirat i més ara quan la situació de fallida del govern valencià és oficial, amb una panorama on l’Agència Valenciana de l’Energia (AVEN), que va recolzar el conveni de l’ITE amb Paterna, té un futur molt pessimista després que el vicepresident del Consell, José Císcar, haja anunciat que de 46 entitats, entre les quals està l’AVEN, es passarà a només sis”, destaca Juanma Ramón.

Tanmateix, el regidor Ramón recorda que “encara està pendent que s’elabore un manual de bones pràctiques mediambientals per a implantar un sistema de gestió mediambiental en l’ajuntament, proposta de Compromís feta via moció en octubre i que va comptar amb el consens de tots els grups polítics. Sembla que el medi ambient només és una ferramenta de màrquetin tal i com v´de mostrant el PP en la seua pràctica habitual”.

Per tot això, “exigim que les decisions que afecten al medi ambient en Paterna es prenguen amb trellat, valorant avantatges i desavantatges a l’hora de decidir si cal tenir un Ecoparc en Paterna, o un miniecoparc en la Canyada, o fins i tot mantindre una Unitat de Policia de Medi Ambient. De moment, en el PP segueixen emprant la màxima de ‘porque yo lo valgo’, emparant-se en la seua majoria”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.   

Retalls:
LAS PROVINCIAS (6 gener)
LEVANTE-EMV (7 gener)

Publicacions digitals: