Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 27 de febrer del 2012

36 ANIVERSARI DE LA PROCLAMACIÓ DE LA REPÚBLICA ÀRAB SAHRAUI DEMOCRÀTICA

Hui 27 de febrer es compleixen 36 anys des que es va proclamar la República Àrab Sahraui Democràtica (RASD). Quasi quatre dècades de violació sistemàtica de drets humans de les persones que viuen als campaments de refugiats.

 
Precisament el president de la RASD i Secretari General del Front Polisari, Mohamed Abdelaziz, ha demanat al Secretari General de l'ONU, Ban Ki-Moon, intervenir amb urgència per a garantir la protecció dels civils saharauis en els territoris ocupats del Sàhara Occidental.

En carta a Ki-Moon, el dirigent saharaui va afirmar que el que va succeir en el Aaiún ocupat és una reincidència de la brutalitat portada a terme per l'ocupació marroquina contra la protesta pacífica que exigeix que se'ls permeta als saharauis l'oportunitat de poder expressar-se lliure i democràticament a través d'un referèndum lliure, just i equitatiu per a exercir el seu legítim dret a la lliure determinació, llibertat i independència.

"Fem una crida que intervinga per a posar fi a aquesta situació, així mateix vam demanar que actue per l'alliberament de Mohamed Yahia Hafed i tots els presos polítics saharauis, conèixer la destinació de més de 651 desapareguts saharauis, i protegir als civils saharauis indefensos en els territoris ocupats, el sud del Marroc i en les universitats de la brutalitat de les autoritats d'ocupació marroquines ", va escriure el President.

Recordant la responsabilitat de les Nacions Unides en la regió, el president saharaui va argumentar que l'organització mundial ha d'accelerar els esforços per a ampliar els poders de la Missió de les Nacions Unides per al Referèndum en el Sàhara Occidental, la MINURSO, per a incloure la protecció, seguiment i informació sobre drets humans. Va lamentar profundament aquest atac pel fet que com uns altres que es van perpetrar en Egdeim Izik, Dajla i Smara, es va portar a terme en un territori no autònom pendent descolonització i en una regió sota responsabilitat de l'ONU.

El President de la República va criticar el silenci de la comunitat internacional davant la política de l'ocupació marroquina, basada en la repressió de civils innocents, i en el saqueig dels recursos naturals. Cal assenyalar que desenes de civils saharauis van resultar ferits dijous passat després de la intervenció brutal de les autoritats marroquines d'ocupació contra una asseguda pacífica organitzada per les famílies dels presos polítics saharauis de Egdeim Izik.